Adószámos magánszemély adózása?
Figyelt kérdés
Portrékat készítek másoknak(rajzolok),Sajnos személyesen nem mondták el,hogy hogyan kell adóznom, mennyit? hova? a számlákat postázzam el nekik? Főfoglalkoztatásként csinálom és Alanyi adómentességet kellett választanom, előre is nagyon szépen köszönöm mindenkinek!:)2022. márc. 6. 05:40
1/9 anonim válasza:
Ha ennyire nem vagy képben semmivel, akkor javaslom, hogy keress fel egy könyvelőt. Hidd el, megéri az árát.
2/9 A kérdező kommentje:
én úgy tudom, hogy egy adószámos magánszemélynek nem kell könyvelőt felkeresnie,csakha van cége....vagy rosszul tudom? Itt gyakorin olvastam erről.
2022. márc. 6. 06:32
3/9 anonim válasza:
Kifizetsz a könyvelőnek egy 5000-t tanácsadásra és normális infókat kapsz vagy bebattyogsz a navhoz és kérdezősködsz
4/9 anonim válasza:
Negyedévente kell befizetni a 15%-os szja-t és a 13%-os szoc.hot, ha nincs más jogviszonyod, akkor havi 8400 ft-os tb-ét is fizetned kell.
Számlatömböt használsz vagy elektronikus számlát készítesz?
5/9 anonim válasza:
Számpatikus a youtube on. Keresd meg az adoszamos magánszemélyekrol szóló vlogjat.
Tudomásom szerint ezt csak rendszertelen megbízások esetén csinálhatod. Fő bevételi forrásként nem.
6/9 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm mindenkinek, Pedig ezeket kellett be x-elnem. és Ő mondta meg,hogy melyiket...
Számlatömböt hazsnálok
.
2022. márc. 6. 22:41
7/9 anonim válasza:
A kézi számlát el kell postázni, és fel is kell rögzíteni a rendszerbe.
8/9 anonim válasza:
Szokj rá az elektronikus számlára! Megspórolod a beküldést a navnak , amire 3 napod van amúgy
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!