Akkor mi van ha a NAV adóbevallás tervezetéből derül ki, hogy a cég nem szerződéses bérrel jelentett be és foglalkoztatott? Magyarán, félfeketén, mert minimálbérrel jelentett be?
És érdekes módon a teljes szerződéses bért utalta havonta, vagyis nem az ment hogy bankszámlára minimálbér, a többi meg kp zsebbe.
Hanem a teljes bért a számlára utalták, de bejelentve csak minimállal voltam. És a januárban esedékes adóigazolást a mai napig nem kaptam meg.
na ilyenkor mi van?
Annyira bírom ezt, hogy "hova menjek át?".
Nem! Ismétlem NEM HISZEM EL, hogy bárhol olyan lenne, hogy nem tud megpályázni más munkát! Ha annyira Mucsajröcsögén lakik, akkor be kell költözni a legközelebbi városba, ahol van munka vagy olyan melót végezni, amit otthon is lehet!
"gy bárhol olyan lenne, hogy nem tud megpályázni más munkát! "
Ember. MEGPÁLYÁZNI akármit meg lehet, bármit, de hol állnak velem szóba!
ez a kérdés!
Hát, ha eleve úgy állsz neki, akkor persze, hogy nem állnak veled szóba.
Annyira nem lehetsz életképtelen, hogy máshova ne vegyenek fel!
Minek tetted fel a kérdést, ha elutasítod a megoldásokat? :D Az, hogy te mit feltételezel, az egy dolog, ettől függetlenül 1) nem rúghatnak ki ilyen dolog miatt, mert feljelentheted őket. Az én főnököm is ilyen, de mindenbe azért nem mer belemenni, mert hidd el, hogy sokkal rosszabbul járnak, ha téged bármi miatt kirúgnak, hacsak nem tisztában vannak azzal, hogy rohadtul nem ismered a jogaidat vagy épp Mészáros Lőrinc a főnököd. 2) amíg TE nem lépsz a saját ügyedben, addig jelen esetben adócsaló vagy. Ugyanis több bért kaptál, mint amennyit adóztál belőle.
Mivel tudod igazolni, hogy te jogosult vagy arra a fizetésre? Egyedül a szerződéseddel, amit ha elviszel a NAV-hoz, és bemutatod, akkor nem rajtad fogják számon kérni a befizetetlen adót. Ennyire egyszerű az egész.
Ezt úgy szokták csinálni, hogy minimálbérrel jelentenek be, az van a szerződésen, de többet kapsz, ennek van értelme. Nem úgy, hogy minimálbéren jelentenek be, de mindenhol máshol, papíron, folyószámlán rendes bérrel létezel... ez idiótaság a cég részéről is.
Ezért javasoltam (#1 voltam), hogy vagy kérdezd meg a főnöködet, vagy a könyvelőtöket, hogy ez mi, vagy csak szimplán menj be a NAV-hoz, és nekik mondd el, hogy te ellenőrizted a bevallásodat, és szerinted nem stimmel, mert a szerződésen nem ez van, és bért sem ennyit kapsz, mint ami a tervezetben szerepel, mi a további teendő.
"Minek tetted fel a kérdést, ha elutasítod a megoldásokat?"
Azért tette fel, mert ő a munkaügyes troll. Az egyik, mert több is van. Mi, régi motorosok már a kérdésből is tudjuk, hogy kamu az egész történet.
A NAV-nál "nem jelentik" be a béred akkor, amikor munkaviszonyt létesítesz. Látszik, hogy ezt sem tudod.
A béredet havonta a 08-as bevallások keretén belül vallják be a NAV-nak, aminek egyeznie kell a részedre biztosított havi bérszámfejtési kimutatással (egyszerűbben: bérlap).
A bevallott havi jövedelmekről, levont járulékról stb. ügyfélkapun keresztül Te is tudsz lekérni adatokat. Tehát pontosan azt látod rajtuk, amit a céged bevall havonta jövedelemként rólad a NAV-hoz.
... légyszí, ne javítsál ki azzal, hogy nem így van, mert így van!
"aminek egyeznie kell a részedre biztosított havi bérszámfejtési kimutatással (egyszerűbben: bérlap)."
És ha NEM ADNAK BÉRLAPOT?? NAA??? AKKOR MI VAN???? VÁLASZT VÁROK!!!!!!
Még a jan 31-ig esedékes adóigazolást SEM KAPTAM MEG!!
NA!!! VÁLASZT VÁROK!!
" ügyfélkapun keresztül Te is tudsz lekérni adatokat."
HA VAN.... és ha nincs? Mert miért evidens hogy legyen? Van akinek még netje sincs...
"írd meg privátban melyik cég ez és utánanézek!"
És MINEK nézel utána azt elárulod? Várom a választ.
A cég adóbefizetéseinek, bár jobban örülnék, ha a hivatalos csatornáinkon tennéd meg a panaszbejelentést, nem a gyakorikerdeseken
Üdv, egy NAV ügyintéző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!