Akkor mi van ha a NAV adóbevallás tervezetéből derül ki, hogy a cég nem szerződéses bérrel jelentett be és foglalkoztatott? Magyarán, félfeketén, mert minimálbérrel jelentett be?
És érdekes módon a teljes szerződéses bért utalta havonta, vagyis nem az ment hogy bankszámlára minimálbér, a többi meg kp zsebbe.
Hanem a teljes bért a számlára utalták, de bejelentve csak minimállal voltam. És a januárban esedékes adóigazolást a mai napig nem kaptam meg.
na ilyenkor mi van?
Munkába lépésed során aláírtál egy szerződést, amiben benne van, hogy mennyi lesz a bejelentett béred. Gondolom ez az az összeg, amit kikapsz bankkártyára.
Legjobb esetben elképzelhető, hogy csak durván benéztek valamit a könyvelésen, amiből a munkáltatódnak is kára származhat, ha ezt nem korrigálják.
Szóval én első körben érdeklődnék a munkáltatótól, hogy ez meg ez a helyzet, mi lehet a probléma, nézzenek már utána.
"Munkába lépésed során aláírtál egy szerződést, amiben benne van, hogy mennyi lesz a bejelentett béred. Gondolom ez az az összeg, amit kikapsz bankkártyára."
így van.
de ne legyünk már naivak, benéztek valamit, ugyan már. tudatosan csaltak ,mert a nav felé jelentett bruttó bér képezi a járulékfizetési alapot.
kevesebb a jelentett bruttó bér-->kevesebb a járulék...
a cég tuatosan csalva kevesebb bruttót jelent be, hogy kevesebb járulékot fizessen.
és ez a csalás az én káromra és az ő hasznára történik.
én semmit se profitálok belőle sőt bukok rajta (leendő nyugdíj...) neki viszont több marad a zsebében.
ugye milyen korrekt.
Ne etessük a munkaügyes trollt!
Valós sztori esetén a bérpapírokkal bemész a navhoz és korrigáltatod, ennyike
"Aha, persze. Totál hihető!"
így van!
pontosan!
mit kell ezen ragozni.
a cég csal ostoba módon, mert azt hiszi sérthetetlen. és igaza is van.
mert mi lesz belőle semmi.
ha szólok ügyet csinálok belőle kivágnak.
Nem lehet olyan ostoba a cég, hogy a feketepénzt lekövethetően (utalva) adja, pláne, hogy a bérpapíron más összeg szerepel, mint a bejelentett összeg.
Amúgy meg ha ügyet csinálsz belőle, nem vágnak ki, mert névtelen a feljelentés. Ami valószínűbb, hogy szénné büntetik a céget, ami miatt lehúzza a rolót, de nem is lenne kár értük!
"nem vágnak ki, mert névtelen a feljelentés"
egyrészt ez NEM IGAZ.
másrészt meg szerinted ha kijön a NAV és elkezdi vizsgálni Kovács Pistike melós ügyeit, nem esik le a cégnek ki a feljelentő?
De nem kell elhinni tessék. CSAK ezen adatokat kell megadni a bejelentéshez.... (névtelen mi?)
NÉVTELEN.. ja!!
Az űrlap kitöltése előtt, kérjük, olvassa el a következő útmutatót!
A bejelentő adatai
Itt a saját adatait kell megadnia.
A közérdekű bejelentés megtételéhez az űrlap valamennyi kötelező, csillaggal (*) jelölt rovatát ki kell töltenie.
Az űrlapon megadott személyes adatait, ha a NAV-nak a bejelentett ügy valamely részében nincs hatásköre, akkor az illetékes hatóságnak továbbítja.
A bejelentett adatai
Itt annak a személynek, vállalkozásnak az adatait kell megadnia, akire a bejelentése vonatkozik.
Magánszemélynél kérjük, hogy feltétlenül adja meg
a bejelentett nevét,
a jogsértés helyét, illetve ha ismert,
a bejelentett lakóhelyét,
adóazonosító jelét,
születési helyét és idejét,
anyja nevét,
esetleg telefonszámát vagy
internetes elérhetőségeit, például honlapját, e-mail-címét.
Egyéni vállalkozónál az azonosítást segítheti még ezeken túl
a bejelentett egyéni vállalkozó adószámának,
székhely-, illetve telephelycímének megadása is.
A bejelentett céget
pontos elnevezése,
adószáma, illetve
székhelye,
telephelye alapján tudjuk egyértelműen azonosítani.
Javasoljuk ugyanakkor, hogy a további ismert elérhetőségi adatot is adja meg, például: telefonszám, internetes elérhetőség.
Még mindig kérdés, hogy miért akarsz továbbra is egy ilyen cégnek dolgozni?!
Én úgy húznám rájuk a vizes lepedőt, mint a sicc! Aztán amíg a vizsgálat tart, addig szépen átmennék máshova dolgozni.
"addig szépen átmennék máshova dolgozni."
ha ez így működne, már réges-rég itt se lennék. menjek át-hova???
A közmunkába?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!