Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi történik akkor ha a gyerek...

Mi történik akkor ha a gyerek nem járja végig a tanévet? Vissza kell fizetnünk az SZJA-t?

Figyelt kérdés
Elmúlt 18 éves a gyerekem és most szakgimnáziumba jár, de nem szeretné befejezni ezt a tanévet. Ha otthagyja a sulit akkor vissza kell majd fizetnünk a pénzt? Vagy elég ha 2021ben járt iskolába?

2022. ápr. 21. 14:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Semmi köze az szja-nak ehhez.
2022. ápr. 21. 14:48
 2/6 anonim ***** válasza:
34%
Én mondjuk mind egy szálig visszafizettetném. Nem életképtelen (de)generációt kellene nevelni, ha már ennyire osztogatják a kölykök után a pénzt!
2022. ápr. 21. 14:54
 3/6 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdeztem, mert valaki ezt mondta nekünk, viszont hiába olvastam bármilyen oldalon, nem találtam ezzel kapcsolatban semmit
2022. ápr. 21. 14:59
 4/6 A kérdező kommentje:

#2 nem életképtelen a gyerekem, egyszerűen csak úgy döntött, hogy ez a szakma mégse érdekli őt és valami olyat akar csinálni amit szeret is:)

Érettségije már van és nyelvvizsgát is szeretne:)

2022. ápr. 21. 15:03
 5/6 anonim ***** válasza:

A VISSZADO azoknak járt, akik 2021. évben legalább 1 napra jogosultak voltak gyermek után családi kedvezményre, avagy családi pótlékra.

Ha nálad ez a feltétel teljesült, akkor járt a VISSZADO. A gyerek 2022-ben azt csinál amit akar, ez nem befolyásolja a 2021. adóévet, így a visszakapott összeget sem. Az marad...

2022. ápr. 23. 06:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2022. ápr. 24. 20:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!