Nem gond, ha az adóbevallás beérkezése előtt fizetem meg az SZJA-t?
Figyelt kérdés
Eladtunk egy ingatlant és megcsináltattuk az adóbevallást egy könyvelővel. A papírok csak holnap lesznek feladva, nem gond ha beérkezése előtt befizetem?2022. ápr. 12. 16:05
2/5 anonim válasza:
Nem gond. Addig, amíg a kötelezettség esedékessé nem válik (május 20.), nem is könyvelődik fel. Addig túlfizetésként szerepel az adófolyószámládon a befizetésed. Május 20-án felkönyvelődik az a kötelezettség, ami a bevallásban szerepel, és ha a kettő egyező összeg (kötelezettség, befizetés), akkor nullára fut ki az adófolyószámlád egyenlege.
3/5 anonim válasza:
#2 - ez azért nem minden esetben van így. Én beadtam a bevallásomat 03.01-jén és ezzel a nappal van felvezetve a folyószámlára is, éves bevallás címszóval.
4/5 anonim válasza:
#3-as!
Ez igaz. Én kötelezettségről írtam ezt.
Visszaigényelhető SZJA-d keletkezett. Jól gondolom?
Mert ha "befizetnivalód" keletkezne, akkor május 20. lenne a határidő, ezért arra is könyvelődne fel. Ugyanis ha nem így lenne, akkor a késedelmi pótlék felszámítása egy adóhátralékra fals összeget produkálna, tehát jogszabállyal menne szembe.
A kérdezőnek fizetendő SZJA van...
5/5 anonim válasza:
... írd meg légyszíves #3-as, hogy Neked mi van... Köszi!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!