Miért fizetek Munkanélküliségi Alap Hozzájárulást a bruttó béremből, ha megváltozott munkaképességűként nem is kaphatok álláskeresési járadékot ha elveszítem a munkám?
Figyelt kérdés
Ugyanis kétféle ellátás nem jár senkinek és mivel rehabilitációs ellátást kapok, így álláskeresési járadék már nem illet meg.2022. ápr. 6. 03:57
1/4 anonim válasza:
Tudod te manapság mennyi mindent fizetünk feleslegesen? Ott a nyugdíj járulék 10%. A büdös életbe nem fogsz te ma nyugdíjat látni. 28 éves vagyok, de el is engedtem, hogy valaha lesz ilyen, mert ezek a cégek, akik idetelepedtek a nyakunkra, kinyírják az embert 60-65 éves korukra legkésőbb. Ott a tb egészségügy - szintén hiába fizeted. Hónapokat vársz, mire megvan az időpontod az aznapi reggel 8kor induló szakrendelésre befárad a dr 9kor, utána még késést is összeszed, és mire sorra kerülsz megpróbál akkora hülyének nézni, hogy ma is összeomlott a rendszer a gépen, meg lassú... Ott az adó. Kinek fizeted? Senkinek. Lenyúlják, nincsen jó autóút, valahol közvilágítás sem, sok minden hanyagul néz ki stb. És nekem ott van, a teljesítményadó a kocsira is, amit újfent a NAV-nak fizetsz már. Nagyon sokat fizet az ember, de elsősorban azokat sajnálom, akik betegség végett akadályokba ütköznek pályaudvarokon. Pl a tatabányai vasútállomás a legjobb példa erre. Tolószékkel? Felejtsd el! Egy csomószor megkapták a pénzt, ami el is ment valamire, mégis megyeszékhelyhez méltatlan vasútállomás fogadja itt az embereket. A bicskeit noha újították, de az sem akadálymentesített. Nagyon sokáig ott külön probléma volt különösen hétvégén, amikor Pest Tatabánya között a személyvonatról volt 4 ismétlem 4 teljes perced arra, hogy átszállj a buszra. Ez egy idős embernek, vagy egy fokozottan mozgás sérült embernek lehetetlen küldetés volt. Várhatott 2 órát. Bár nem tudom, hogy az én rendszeres panaszkodásomnak volt köszönhető, de sikerült elérni, hogy a másik településről induló vonat is felmenjen Pestre. Így megmaradt a 4 perces vonat is, de lett egy, amiről ugyan 25-30 percet várni kell, de legalább van lehetőség. Nagyon sérelmezte a Volánbusz és a MÁV is, amikor írtam nekik, hogy évek óta ez a szlogen, hogy a MÁV és Volán együtt alkot menetrendet, de erre képtelenek voltak eddig. Igazából az előbb említett példára csak akkor fognak reagálni, ha hetente, vagy naponta ismétlődő problémák esetén minden egyes alkalommal bejelentést teszel. Van az ujj mérnök sztorija, ő is csak akkor foglalkozik a munkával, ha sok papír előtte van. Na itt ugyanez a helyzet. Zaklatni kell őket és lépésre kényszeríteni.
2/4 anonim válasza:
Nem munkanélküliségi járulékot fizetsz, hanem társadalombiztosítási járulékot. Egész egyszerűen azért, mert dolgozol, és adózol, mint más. Ennyi. Ugyanúgy táppénzt kaphatsz ezáltal például
3/4 A kérdező kommentje:
Pedig ez tényleg így van megfogalmazva, hogy: "Munkanélküliségi Alap Hozzájárulás" - ennek semmi köze a táppénzhez. Nem is nagy összeg, a minimálbéremből csak 750,-Ft ez a tétel.
2022. ápr. 15. 05:01
4/4 anonim válasza:
Akkor nem tudom te mit fizetsz meg hova, de ilyen nincs :D
már a másfél %-os munkaerőpiaci járulék sincs, ami a munkanélküli ellátásra jogosított. 2020. július 1-től egységes 18,5%-os TB-járulék van, a 200 ezres minimálbérből ez a 750 ft meg csak ilyen 0,375%, ilyen adómérték sose volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!