Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 36 órás munkaviszony melletti...

36 órás munkaviszony melletti egyéni vállalkozói profilnak ha nem volt bevétele, akkor is ki kell tölteni a bevallást?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 5. 08:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Mégis nyugodt vagyok, mert a 2253-as határidőig több mint egy teljes év áll rendelkezésemre ahhoz, hogy újra felhívjam a NAV-ot, hátha elsőre rosszul mondták.
2022. ápr. 5. 21:15
 12/15 anonim ***** válasza:
Persze, nem is kell idegeskedni, mert nagyon sok víz le fog még folyni a dunán addig. Ajánlom a navot újra felhívnod, hátha most olyan ügyintézőt fogsz ki, aki látott már közelről szja bevallást. Meg hát természetesen az iparűzési bevallást se felejetsd el.
2022. ápr. 5. 21:26
 13/15 anonim ***** válasza:
Húhh kettes, remélem csak egy lelkes próbálkozó vagy és nem szakmabeli.
2022. ápr. 5. 22:59
 14/15 anonim ***** válasza:

#13 Mit értesz szakmabeli alatt? Másodállásban vagyok vállalkozó, átalányadózom, és eddigi információim szerint a 2022. január 1. óta érvényes szabályok szerint az átalányadózó mellékfoglalkozású vállalkozónak az adómentes értékhatár alatti vállalkozói jövedelmet nem kell szerepeltetnie az éves szja bevallásban.

Te könyvelő vagy?

2022. ápr. 5. 23:07
 15/15 anonim ***** válasza:
Igen, többek között az is. De te ugye nem másodállásban könyvelsz? Szerintem felreérthettétek egymást a navos ügyintézővel, ő arra gondolhatott, hogy a havi 58-ban nem kell feltüntetni az értékhatár alattit. Ahogy korábban is írva volt, vállalkozóként a 13-as lapot mindenképpen ki kell töltened, mert azon jelzed egyáltalán, hogy vállalkozó vagy, milyen adózással, stb.
2022. ápr. 5. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!