Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ennek így kellene kineznie?

Ennek így kellene kineznie?

Figyelt kérdés

Ügyfélkapun adtam le az idei adóbevallásom.

Ha belépek az ügyfélkapun akkor azt látom hogy zoldel van írva hogy leadott és egy pipa de az összegnel az van hogy visszaigenyleheto xy Ft.

Azaz olyan mintha nem kértem volna a visszatérítést.

Vagy ok fogalmaznak baromi rosszul?

2022. márc. 30. 21:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Volt bármi, ami miatt visszaigényelhetsz adót? Ha nem, akkor teljesen rendben van.
2022. márc. 31. 08:08
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem értem a kérdést.

Mi bármi??

2022. márc. 31. 08:25
 3/9 anonim ***** válasza:
Tehát semmi olyan kedvezményed (első házasok kedvezménye, 25 alatti kedvezmény, személyi kedvezmény, stb) nem volt, amit most az adóbevalláskor (és nem évközben) érvényesítettél. Akkor miért várnál visszatéríthető adót?
2022. márc. 31. 08:29
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha volt visszaigényelhető adód, amiről a bevallás során a rendszer kikalkulált egy összeget, annak az igényléséről is külön kell nyilatkozni az adóbevalláson belül. Lehet postán és számlára is kérni a kijött összeget.

Ha nem volt semmi, ami miatt pénzt várnál, akkor más teendőd nincs.

Ha esetleg kaptál az adóvisszatérítésből, és már nem maradt adóalap, amiből egy esetleges még járó kedvezményt érvényesíthetsz (amiket pl a 3# válaszoló írt), akkor szintén nincs teendőd.

2022. márc. 31. 09:00
 5/9 anonim ***** válasza:

4# vagyok

Tehát ha jött ki 1000 Ft feletti összeg (ha jól emlékszem, az a minimum, alatta nem fizetnek vissza), akkor külön kérni kell az adóbevalláson belül a kifizetését. Ha nem nyilatkozol erről, akkor hiába jött ki, hogy visszajárna, automatikusan nem fizetik ki.

2022. márc. 31. 09:01
 6/9 A kérdező kommentje:
Jézus senki nem válaszolt a konkrét kérdésemre.
2022. márc. 31. 13:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Jézus Te sem válaszoltál senki kérdésére. Így nehéz bármit is írni, ha nem pontosítod a feltett kérdést.
2022. márc. 31. 13:59
 8/9 anonim ***** válasza:

De hogy akkor a konkrét kérdésre válaszoljak: nekem úgy néz ki, hogy zöld pipa Beadott

Alatta: Ön sikeresen beküldte az adóbevallását

Alatta: Aktuális egyenleg: Visszaigényelhető adót tartalmaz (összeg nincs írva)

2022. márc. 31. 14:13
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha keletkezett visszaigényelhető adód, arról nyilatkoznod kellett, hogy mi legyen vele. Visszakérheted részben vagy egészben vagy az adószámlán hagyhatod. Ha visszakéred, akkor azt is meg kell adnod, hogy hova (cím vagy bankszámlaszám) kéred.

Ha nem nyilatkoztál, akkor az adószámlán marad az összeg és később egy esetleges hátralék kiegyenlítésére pl felhasználható.

De még van lehetőség új bevallást beadni és azon visszakérni május 20-ig.

Ja, és csak 1000 forint fölötti összeg esetén, az alatt nem foglalkoznak vele.

2022. márc. 31. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!