Több mint egy éve eladtam az autómat, az önkormányzat miért nekem küldi a gépjárműadórol szóló értesítést??
2/2 : nem jelentettem be.
A rendszerből ők ezt nem látják?
“ 2/2 : nem jelentettem be.
A rendszerből ők ezt nem látják?”
Honnan látnák, ha nem jelentetted be? Amire amúgy 15 napid van jogszabály szerint. Ezek szerint a vevő sem jelentette be. Gratulálok, mert addig, amíg a neveden van, a kötelező biztosítást is rajtad fogja a mabisz behajtani ill minden szabálysértésért is te felelsz
Hogyan jön ide a kötelező biztosítás?
Egyébként meg papírja van az adásvételről!
A kérdésre: ez nem valami elmaradt díj lehet?
“ Hogyan jön ide a kötelező biztosítás?”
Úgy, hogy a kocsi a nevén van, ergo ő felelős a kötelezőért
“Egyébként meg papírja van az adásvételről!” Ami addig semmire nem jó, amíg a kormányhivatalban nem adja le
“A kérdésre: ez nem valami elmaradt díj lehet?” Az elmaradást nem most kérnék
Köszönöm a válaszokat!
Kommunikálni kezdek velük ..
Ha nem jelentetted be az adásvételt, akkor nem is került le az autó a nevedről. Ha a vevő bejelentette, akkor Ő vélelmezett tulajdonosként szerepel csak a rendszerben. De inkább az a valószínű, hogy egyikőtök sem tett eleget a tulajdonosváltozással kapcsolatos bejelentési kötelezettségének.
Most kezdődnek majd a problémák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!