Napi díjazásnál fizet az ember SZJA-t?
h. aztán a májusi SZJA bevalláskor vissza lehessen igényelni bármit?
vagy ilyenkor nincs SZJA?
A minimálbér 130 %-a ez az összeg, vagyis napi 11ezer párszáz.
Ha efölött kerestél akkor vontak,ha nem akkor nem.
Sose vonnak belőle SzJA előleget, mindegy, hogy a mentesített kertösszeg alatt, vagy fölött fizetnek.
A mentesített keretösszeg is más a szakképzettséget igénylő és nem igénylő foglalkoztatás esetén.
Ha a mentesített keretösszeg fölöttire jön ki az éves átlagod, akkor neked kell befizetned az SzJA-t.
Sose vonnak az egyszerűsített foglalkoztatás után SZJA-t, mert nem tudhatják előre, hogy a mentesített keretösszeg felettire jön ki az éves EFO béred, vagy sem.
Ennek megállapítása év végén a Te dolgod. Ha felette vagy, akkor az éves bevallásban Neked kell feltüntetned a "feletti" részt és megfizetned utána az SZJA összegét. Ha a mentesített keretösszeget nem léped túl év végére, akkor nincs dolgod vele.
Feltoltam az egyest. Jó?
Hagyjátok már ez a pontozgatást. Ha elolvasod a pontozási rendszer működését, rájössz, hogy baromság az egész. Én hiába pontozlak 100 %-osra, ha az én pontozási értékem csak 25 %-os, akkor a piros 45 %-ot csak piros 20 %-ra tudom "feltornázni".
Láthatóan nagyobb értéket képviselek pontozás terén, mint a fenti említett 25 %, ezért tudtam az egyest "zöld" mezőbe felpontozni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!