Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nincs vám és áfa? Ha megkaptam...

Nincs vám és áfa? Ha megkaptam a csomagot, és nem küldtek vele semmit, sehova nem kaptam semmi vámpapírt, akkor biztosan nem lesz sem vám, sem áfa?

Figyelt kérdés

Hivatalosan a dán posta küldte volna az e-mail szerint. A tracking infó szerint soha nem vette fel a csomagot a dán posta. Hozzám fedexszel érkezett meg végül. Fogalmam sincs honnan... gyanús, hogy Kínából, mert majd egy hónap volt.

Tehát utólag kaphatok még valami vámcuccot? Vagy ilyenkor már biztos lehetek benne, hogy átcsusszant a rendszeren?

90 USD volt, szóval akkor vámot nem kellene fizetnem amúgy sem? De elvileg ugye áfát fizetni kéne akkor is... de semmit nem kaptam róla még, a csomagot pedig tegnap kézbe vettem.

Köszönöm a segítséget!

2022. márc. 17. 08:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Utólag nem kapsz semmit, Dániából van
2022. márc. 17. 08:33
 2/5 anonim ***** válasza:
72%
Simán előfordul, hogy Kínából is átcsusszan, nekem 10 kínai rendelésből kb. 6-nál nem kell fizetni semmit pluszba.
2022. márc. 17. 08:36
 3/5 anonim ***** válasza:
33%
2, kizárt, tavaly óta mindent vámolnak, nincs válogatás
2022. márc. 17. 11:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is az van, mint a kettesnél. Vagy vámolnak, vagy nem. Csak nálam inkább 3 az arány 10-ből, amit nem. Teljesen random amúgy, volt, hogy ugyanazt a terméket rendeltem kétszer és egyszer vámoltak, egyszer meg nem.
2022. márc. 17. 12:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tapasztalataitokat!
2022. márc. 17. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!