Adózás EUR alapú befektetés után, árfolyamnyereség miatt?
Már 10 éve nem élek Magyarországon, de még van ott számlám, és be is fektettem 20 ezer eurót egy 3 éves részvény alapú certifikátba. A pénzt euróban utaltam, és abban is vettem ki. Ez a pénz sosem volt forintban.
A NAV most kéri, hogy fizessek az árfolyamnyereség (!) után, amit a 3 év alatt romló forint árfolyam miatt kerestem. Mi van?? Ez egy eurós befektetés, ami sosem volt forintban!! Milyen árfolyamnyereség ez?
A befektetés nem lett sikeres, a lejarattal visszakaptam a tőkét, és ennyi.
Nem értem, mi folyik. Tényleg szednek ilyen után árfolyamnyereségből származó adót? Milyen ez már?
Gondoltam egy próbát megér. Sokszor nem hozok jó döntéseket, ez van. Könyvelő ismerőst találtam a Facebookon, azt mondja, hogy ezt simán meg lehet fellebbezni a NAV-nál, mert az egész csak egy banki elszámolási technika miatt történt, gyakorlatilag nem adóztathatnak olyan jövedelem után, ami nincs.
Miután eurót fektettem be és vettem ki hozam nélkül nem keletkezik jövedelmem csak azért, mert a forint közben romlott.
Jövő héten hívom a NAV-ot, aztán kiderül.
Ha nem élsz Magyarországon nem kell itt adoznod.
A kettős adóztatást tiltja az EU-s jog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!