Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Havi 100-150.000 forintos...

Havi 100-150.000 forintos jövedelmet hogyan célszerű leadózni?

Figyelt kérdés

Korrepetálást végzek, mely után kb. 100-150.000forint érkezik havonta a bankszámlámra 10-15 különböző számlaszámról.

Tudom, ha készpénzes lenne, mindenki azt mondaná, hogy ne foglalkozzak vele, ne adózzak, de mivel online tartom az órákat és sosem találkozok a tanítványokkal, így utalni szoktak, ami a NAV-nak is feltűnhet.

Milyen adózási formát válasszak, hogy könnyű legyen és a lehető legkevesebbet fizessek?

25 év alatti vagyok.

Köszönöm!

2022. márc. 1. 17:03
 1/8 anonim ***** válasza:

A KATA-t erre találták ki, ha tanulsz még vagy dolgozol máshol, akkor havi 25k, és tiszta lesz a pénz.

Őszintén, én a helyedben olyan számlára kérném (vagy pl paypal) ami nincs bekötve a NAVhoz. Ezek piszlicsáré összegek, és rengeteget kéne vacakolnod.

2022. márc. 1. 17:16
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

Paypalon kívül milyen számla van, amit nem néz a NAV?

2022. márc. 1. 17:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

nem tudom melyik nem normálsitól jött ez, hogy a nav nem nézi a pp-t?

Ha nincs oka, akkor nem nézni, ha van oka akkor már megy is a felszólítás a pp-nek hogy nyilatkozzanak a számládról, ha indul egy hatósági nyomozás, akkor meg nyilatkozniuk kell is.

Ha így működnek, akkor minden fekete pénzt pp-ra kérnének az emberek.

2022. márc. 1. 17:45
 4/8 A kérdező kommentje:

#3 Akkor mit javasolsz?

Egyáltalán mennyi a büntetés egy ilyen évi 1-1,5 milliós bevételnél, ha utólag derül ki? Csak nagyságrendileg kb.

2022. márc. 1. 17:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha nem jelentenek fel ekkora összeggel nem foglalkozik a nav. Ha meg feljelentenek akkor meg fogsz bukni egy jogkövetési vizsgálaton. Ha félsz ettől akkor váltsd ki a katát és havi 50 000, plusz iparűzési adó, plusz kamarai adó.
2022. márc. 1. 17:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Havi 25 a kata ha emllette van mas melod vagy tanulsz. Ennel jobban semmivel nem josz ki. Ha feljelentenek akkor a buntetes 6 evre viszamenoleg az osszes elmaradas ( es itt mar nem katat kell szamolj hanem 30 szazalekot havonta ) +5 szazalek alapkamat + 5 szazalek buntetokamat, ezek kamatos kamatok. Ha szerencsed van akkor "csak" ennyi, ha nincs akkor ennek a duplaja.
2022. márc. 1. 17:58
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. márc. 1. 18:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Vagy pl átalányadózás, mert ha főállás mellett csinálod, akkor évi minimum 2 milliós árbevételig adómentes.
2022. márc. 1. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!