Havi 100-150.000 forintos jövedelmet hogyan célszerű leadózni?
Korrepetálást végzek, mely után kb. 100-150.000forint érkezik havonta a bankszámlámra 10-15 különböző számlaszámról.
Tudom, ha készpénzes lenne, mindenki azt mondaná, hogy ne foglalkozzak vele, ne adózzak, de mivel online tartom az órákat és sosem találkozok a tanítványokkal, így utalni szoktak, ami a NAV-nak is feltűnhet.
Milyen adózási formát válasszak, hogy könnyű legyen és a lehető legkevesebbet fizessek?
25 év alatti vagyok.
Köszönöm!
A KATA-t erre találták ki, ha tanulsz még vagy dolgozol máshol, akkor havi 25k, és tiszta lesz a pénz.
Őszintén, én a helyedben olyan számlára kérném (vagy pl paypal) ami nincs bekötve a NAVhoz. Ezek piszlicsáré összegek, és rengeteget kéne vacakolnod.
Köszi!
Paypalon kívül milyen számla van, amit nem néz a NAV?
nem tudom melyik nem normálsitól jött ez, hogy a nav nem nézi a pp-t?
Ha nincs oka, akkor nem nézni, ha van oka akkor már megy is a felszólítás a pp-nek hogy nyilatkozzanak a számládról, ha indul egy hatósági nyomozás, akkor meg nyilatkozniuk kell is.
Ha így működnek, akkor minden fekete pénzt pp-ra kérnének az emberek.
#3 Akkor mit javasolsz?
Egyáltalán mennyi a büntetés egy ilyen évi 1-1,5 milliós bevételnél, ha utólag derül ki? Csak nagyságrendileg kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!