Tőzsde után hogyan kell adózni? Ha én nap 10 napon keresztül 10$ befizetek és midnen nap 10$ termelek, akkor jövőre a 100$ profitomból kell adózni 15%-ot, amennyiben kiveszem? Amennyiben 0$ profitom lesz és ki akarom venni a 80$ akkor kell adoznom?
Figyelt kérdés
2022. febr. 28. 15:13
1/4 anonim válasza:
Veszel valamit x ert eladod y ert a kulonbsegre fizeted az adot ha ez pozitiv. Ha nem adod el arra nem kell adozni
2/4 A kérdező kommentje:
Szóval ha ma Gazprom részvénnyel nyertem 100$-t(profit) , akkor jövőre 15$ kell adóznom, de ha én 115$ vissza rakom és bukom lesz belőle 50$ akkor nem kell adoznóm?
2022. febr. 28. 15:26
3/4 anonim válasza:
Ja, a nyereseg szembe allitha a veszteseggel amennyiben ETU ugylet
4/4 anonim válasza:
Adókötelezettséged akkor keletkezik, ha valamit drágábban adsz el mint amennyiért vetted, veszteséged akkor, ha olcsóbban adod el mint amennyiért vetted. A nyereségből kivonod a veszteségeket, és ha az összeg pozitív, abból kell adóznod. Ha egy részvényt tartasz, akár éveken keresztül, akkor egészen addig nem kell adóznod amíg nyereségesen el nem adod. Hogy a befektetési számládról mennyi pénzt veszel ki vagy teszel be, az az adózás szempontjából lényegtelen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!