Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kapom meg a(z) SZJA...

Hogyan kapom meg a(z) SZJA mentességet?

Figyelt kérdés
25 év alatti vagyok, lett egy teljes állásom. Néhányan azt mondták automatikusan megkapom a + pénzt a személyi jövedelem adó mentesség végett, néhányan meg azt mondták, hogy ez a munkáltatón múlik, hogy elintézi-e. Mikor szóba hoztam ezt a főnöknél, nem értette (vagy nem akarta) érteni miről beszélek. Azt mondta ő erről nem tud, nem tud többet adni, ennyi a fizu. Most ilyenkor mi tévő legyek?
2022. febr. 26. 20:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Bejelentett az állásod? Hogyan kapod a fizetésedet?

Kis cég? Kétlem, hogy a főnököd bérszámfejt .

2022. febr. 26. 20:58
 2/18 anonim ***** válasza:
49%
Visszaigenyled az szja bevallaskor egy összegben. Mar ha legális bejelentett állás...
2022. febr. 26. 21:29
 3/18 A kérdező kommentje:
Bejelentett igen, számlámra kapom majd az utalást.
2022. febr. 26. 22:30
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

"Bejelentett igen, számlámra kapom majd az utalást."

Ha a teljes fizetésed hivatalos, akkor nincs mitől tartanod. A cég bérszámfejtője köteles a törvényben leírtaknak megfelelően számfejteni a bérét a 25 év alattiaknak. Ez annyit jelent, hogy nem von SZJA előleget a bruttó béred után.

Addig ne idegesítsd magad emiatt, amíg az első bérlapodat meg nem kapod. Azon meg tudod nézni, hogy mennyi az annyi. Ha nulla szerepel, mint levont SZJA előleg, akkor jó a számfejtés, és a törvényben leírtak szerint járt el a munkáltató.

2022. febr. 27. 06:24
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg automatikus, csak azt kellett kérvényezni, hogyha nem szeretnéd havonta igénybe venni a kedvezményt. (akkor tudod később egy összegben visszaigényelni)
2022. febr. 27. 09:09
 6/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, mekkora ez a cég??? Nincs könyvelő/bérszámfejtő???
2022. febr. 27. 11:24
 7/18 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, hogy mi szerepelt a bérlapodon! Köszi. Azzal mégiscsak előrébb leszünk.
2022. febr. 28. 04:45
 8/18 A kérdező kommentje:
Még nem kaptam meg a bérlapomat. De hamarosan fizetés, abból ki kell derülnie, hogy kapom-e a bónuszt.
2022. márc. 1. 15:39
 9/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki olvassa-e ezt még, de nem kaptam meg a pénzt. A bérpapírom szerint visszautalták az SZJA-t, de a fizetésembe nem került bele xd elrakták maguknak. Felmondóban vagyok szóval ennyit erről.
2022. márc. 18. 22:47
 10/18 anonim ***** válasza:

Az szja-t nem visszautalják, hanem nem vonják le. Egy fizetési elszámoláson az szja rubrikájában 0 forint kell legyen a 25 alattiaknál. A számlára így kerül az összeg kiutalásra.

Végül is mindegy, hiszen felmondtál.

2022. márc. 18. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!