A kérdésem a 21es év Kata, adóbevallással lenne kapcsolatos! Valami tudna segíteni?
Letöltöttem hozzá a programot nyomtatványt.
Nézegettem weboldalakon, hogy valami +40% adót is bekell fizetni.
Igazából fogalmam sincs, hogy kell kitölteni, hova kell írnom a számláim! Novemberben kezdtem 3 számlám lenne. Valaki kérlek magyarázza el az elejétől a végéig hogyan kell kitölteni és mit kell vele csinálni :(((
Nagyon megköszönném :D
Igen van 5000Ft-om könyvelőre, viszont megszeretném ezt is tanulni, hogy a magam ura legyek ;)
Ha nem sikerül nyilván egyeztetni fogok.
De akkor pont határon vagyok, hogy ne keljen 40%ot fizetnem!
Köszönöm a segítségetek, ha van valami tippetek nyugodtan írjátok le :D
Ha 2 millión belül vagy, akkor csak annyi a teendőd, hogy beírod a főlapra a bevételed. Ha volt, akinek 1 millió felett számláztál és nem magánszemély, akkor az ő adatait is beírod. Ha nem volt ilyen, akkor ennyi a bevallás.
Ha 2 milló felett vagy, akkor a 2m feletti rész 40%-al adózik.
Ha idén 2022-ben egy vállalkozásnak összesen 3 millió felett számlázol, azt neki kell jelentenie és ő adózik a 3m feletti rész után.
Ha külföldre számlázol 3 m felett, akkor te fizetsz utána.
Ha túl léped a 12 milliót akkor megint te fizetsz plusz adót.
Amúgy a NAV honlapján fentvan a KATA füzet, olvasd el. [link] (jobb oldalt lesz a kapcsolódó anyagoknál)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!