22T1011U nyomtatvány letoltese?
Felraktam a 2023-as évi, 23T1011U nyomtatványt, letölthető bárki számára, a postán vagy személyes benyújtáshoz (a hozzá tartozó kitöltési útmutatója PDF-ben, viszont már fent van a NAV oldalán):
Ez is ugyanaz a link, ha a másik el lenne rejtve (értelem szerűen, csak a szóközöket kell kiszedni):
https: // pixeldrain . com / u / mWT3G3W8
Használjátok egészséggel!
(Az indokot illetően, ami miatt a NAV oldalán nincs fent, szerintem az, hogy nekik is gyorsabban megy az ügyintézés, ha digitálisan benyújtva kapják meg, mert így nem kell külön kézzel felvezetniük a papír alapút. Ezért van az, hogy alapvetően nem népszerűsítik a papír alapú opciót, mostmár rájöttem. Csakhogy digitálisan meg az embereknek a nehezebb, mert mindenféle programot, Java-t és ANYK-t is le kell tölteni, és nem mindenkinek van ehhez türelme, (nekem se volt) mire kisakkozza, hogy működik, ha egyáltalán elindul. Ezen a téren van még mit fejlődni. Ha csinálnak egy ésszerű, félreérthetetlen útmutatót, és nem a sötétben kellene tapogatózni, akkor magunkan is megkönnyítik a dolgukat, mert akkor az emberek hamarabb és szívesebben állnak át majd a digitális benyújtásra. Vagy egy web/böngésző alapú kitöltési megoldást kellene csinálni, hogy ne kelljen programokat letölteni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!