Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért nem kaptam a családi...

Miért nem kaptam a családi adókedvezményt? Gyeden vagyok 1 éve és a családit is nekem utalják.

Figyelt kérdés
2022. febr. 14. 11:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Mennyi adót fizettél be?
2022. febr. 14. 11:06
 2/10 A kérdező kommentje:
Gyeden vagyok.Amennyit abbol vonnak. 140 a netto gyed.
2022. febr. 14. 11:10
 3/10 anonim ***** válasza:
94%

"Amennyit abbol vonnak. " ???

A bruttó gyed 15%-a az szja, hadd ne mi számoljuk már ki helyetted. A munkáltatótól kapott M30-as papíron is rajta van, mennyit vontak tavaly. Ha tavaly még adókedvezményt is érvényesítettél (mert most amúgy nem adókedvezményt utal a NAV, hanem visszatérítést), akkor az is lehet, hogy nem fizettél szja-t.

És az sem kizárt, hogy fizettél, kapni és fogsz, csak mondjuk ma délután.

2022. febr. 14. 11:14
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

ha igenybe vetted 2 gyerek után pl az adókedvezményt akkor előfordulhat hogy 0 jár

de jó lenne pontos adstokat tudni és nem tippelgetnu

2022. febr. 14. 12:20
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A gyedről is küldtek M30as nyomtatványt. Abban nézd meg, mennyi adóelőleget vontak le. Én a maxot kaptam tavaly 10 hónapig, így vontak le belőle 400ezer szja előleget. Mivel nem írtál br összeget, csak ehhez tudok sacc per kb viszonyítani. Jah és azt se írtad, hány gyerek van. A tiéd kevesebb, szóval simán lehet, hogy nem maradt, pláne ha két gyereked van, akkor meg biztosan nem.
2022. febr. 14. 14:48
 6/10 A kérdező kommentje:
Felhívtam a Nav ügyfélszolgálatát,és ott azt mondták,hogy ha 67 ezer fölött van a gyed, akkor a fölötte lévő összeg adóköteles és azt vonták is,így jár a visszatérítés. Az összeg nem érdekelt ,csak ,hogy megkapom e. 2 gyerek van ,de már csak 1 re jár a csp. A nagy az egyetemista. Elvileg ha ma éjfélig nem mjön a pénz,akkor intézkedni kell a helyi navnál.
2022. febr. 15. 17:41
 7/10 anonim ***** válasza:
de évközben vették igénybe adókedvezményt?
2022. febr. 15. 17:56
 8/10 A kérdező kommentje:
Ez az szja visszatérítés nem adókedvezmény.Vagy egy és ugyanaz? A gyednél is lehet ilyen,hogy adó kedvezmény? A gyedet azt a korábbi munkaviszony után számítják ki.
2022. febr. 15. 18:25
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

8: családi adókedvezményt lehet érvényesíteni gyedből is, lévén hogy vonnak belőle szjat.

Ez amit most osztanak, ez nem családi adókedvezmény, hanem adóvisszatérítés, de ugyanabból kaphatsz vissza, amit befizettél. Ha nem fizettél be semmit, nem kapsz vissza semmit. (Ha pl több adókedvezményt kapnál, mintamennyi adót fizetnél.)

2022. febr. 15. 18:30
 10/10 anonim ***** válasza:

a "maradék" jár vissza annak aki evkozben vett igénybe kedvezményt

pl akinek 460 ezer ft lett volna az adója, de 2 gyerek után igénybe vette a kedvezményt (12*40 ezer = 480) annak pl már nem jár vissza semmi

ezért kérdeztem, de igy elég nehéz segiteni hogy nem irsz semmi konkrétat egy kérdésre sem

2022. febr. 15. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!