Miért nem kaptam a családi adókedvezményt? Gyeden vagyok 1 éve és a családit is nekem utalják.
"Amennyit abbol vonnak. " ???
A bruttó gyed 15%-a az szja, hadd ne mi számoljuk már ki helyetted. A munkáltatótól kapott M30-as papíron is rajta van, mennyit vontak tavaly. Ha tavaly még adókedvezményt is érvényesítettél (mert most amúgy nem adókedvezményt utal a NAV, hanem visszatérítést), akkor az is lehet, hogy nem fizettél szja-t.
És az sem kizárt, hogy fizettél, kapni és fogsz, csak mondjuk ma délután.
ha igenybe vetted 2 gyerek után pl az adókedvezményt akkor előfordulhat hogy 0 jár
de jó lenne pontos adstokat tudni és nem tippelgetnu
8: családi adókedvezményt lehet érvényesíteni gyedből is, lévén hogy vonnak belőle szjat.
Ez amit most osztanak, ez nem családi adókedvezmény, hanem adóvisszatérítés, de ugyanabból kaphatsz vissza, amit befizettél. Ha nem fizettél be semmit, nem kapsz vissza semmit. (Ha pl több adókedvezményt kapnál, mintamennyi adót fizetnél.)
a "maradék" jár vissza annak aki evkozben vett igénybe kedvezményt
pl akinek 460 ezer ft lett volna az adója, de 2 gyerek után igénybe vette a kedvezményt (12*40 ezer = 480) annak pl már nem jár vissza semmi
ezért kérdeztem, de igy elég nehéz segiteni hogy nem irsz semmi konkrétat egy kérdésre sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!