SZJA önellenőrzést csinálok, első házasok kedvezményét igényelném vissza visszamenőleg 2 hónapra, de elakadtam, valaki segítene?
Elvileg visszakérhetném azt a 10000 Ft-ot, ami kijön különbözetként, de csak átvezetni engedi... Nem engedi kijelölni a "Jelölje, ha Ön a teljes visszaigényelhető összeget, összegeket visszakéri!" rublikát... Viszont emiatt meg teljesen elakadok. Ki kell töltenem az "Átvezetési és kiutalási kérelem" részt, de ott meg nem egyértelmű, hogy milyen Terhelendő vagy Jóváírandó adónemeket állítsak be és melyik mit jelent... Mindkettőt ki kell töltsem vagy csak az egyiket?
Egy ilyen hibakódot kaptam az átvezetésre (amit egyébként nem szeretnék, csak rákényszerít a honlap) :
[ÁTVEZETÉS] A terhelendő adónem összege = jóváírandó adónem összege + kiutalandó összeg (Hibakód=<v107>)
Meg egy plusz figyelmeztetés: A rendelkező nyilatkozatok önellenőrzése esetén az ELL-26 - ELL-29. sorok közül legalább egyet ki kell tölteni. (Hibakód=<R125>)
Nade: A "Rendelkező nyilatkozatok módosítása következtében megállapított különbözetek elszámolása (nyugdíjbiztosítási szerződés alapján járó kedvezmény)" részhez kéri ezt, de ezen én nem akartam módosítani... Nincs is nyugdíjbiztosítási szerződésem...
Viszont ha már elkezdtem muszáj befejeznem, de nem tudom befejezni ezekkel a hibákkal...
Én csak annyit akartam beállítani, hogy plusz 2 hónapra járt volna, amit anno nem vettünk igénybe, és most szeretném visszakapni azt a 10.000 Ft-ot, ennyi...
Az a baj, hogy nem Ányk-n keresztül csinálom, és itt az eszja.nav.gov. hu felületén nincs ilyen, hogy A, B, C lap...
Kiutalandóra kijön a 10001 Ft, mint visszaigényelhető összeg is írja az egyik sorban, hogy 10001 Ft, de az egyenlegnél meg fent azt írja, hogy nincs visszaigényelhető adója...
De nagyon köszönöm, hogy ilyen sok segítséget kaptam, és a türelmet! Nem tudom megcsinálni szerintem, kénytelen leszek bemenni a NAV-hoz valamikor... :(
Ha este gépnél leszek megcsinálok egy mintát az eszja portálba azt ránézek én is, én mondjuk eleve nem vagyok híve ezeknek a NAV-os online programoknak, az ÁNYK-hoz vagyok szokva
Ezek az online felületek lassúak szerintem, nehezen átláthatók és szerkeszthetőek, mindenre úgy kell külön kaattintgatni hogy kijöjjön egyáltalán, azt utána még külön rá hogy szerkesztés, hogy bele írni lehessen. Nem tudom miért jó nekik hogy ezekre a netes űrlapszerű sz_rokra tukmálják az embert már
Nagyon nem látom át én sem, de azt hittem azért megbírkózok vele... Az Ányk-tól jobban féltem...
Ráadásul van fent egy útmutató a Nav oldalán, hogy hogy kell elkezdeni, de már az se úgy néz ki, mint most, vagy frissítették, vagy nem tudom.
Nagyon köszönöm a segítséged, nagyon rendes vagy!
Megcsináltam egy próba nyomtatványt (ugyan az idei nyomtatvánnyal, de mindegyik ugyanilyen), önellenőrzésre, vélhetően olyan szituációval mint a tiéd. Két hónapnyi első házas kedvezmény vissza igénylése, önellenőrzéssel
próbának egy egész évbe dolgozó, garantált bérminimumot kapó embert néztem, akinek évközbe a teljes adóelőlegét levonták, viszont az októberbe kötött házassága után a novemberi-decemberire nem kérte a kedvezmény érvényestését, így most vette igénybe, azonban az alap bevallásába is elfelejtette, így önellenőrzéssel helyesbítette. Egy pdf-be le generáltam a bevallást, ha privátba írsz, valamilyen módon át dobom e-mailre a mintát vagy valahogy. Az adatok fiktívek, a személyek kitaláltak, bizonyos adatokat egy korábbi pénzügyi-számviteli ügyintézői elektronikus adóbevallás vizsgafeladat-mintából vettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!