Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Lehet visszamenőleg adózni?

Lehet visszamenőleg adózni?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hülye kérdés, de van ilyen? Pl Ha valaki nem jelenti be jövedelmének egy bizonyos részét, és azt később akarja ,,leadózni" akkor nagyon megbüntetik vagy egyáltalán bem csinálnak vele semmit, inkább csak örülnek neki ,hogy adózik?

2022. febr. 10. 16:57
 1/7 anonim válasza:
0%
Szerintem nem mert az csalás lenne
2022. febr. 10. 16:59
 2/7 anonim ***** válasza:
majusig tudod elozo evet bejelenteni, utana mar keso.
2022. febr. 10. 17:09
 3/7 A kérdező kommentje:

#1 Én úgy tudom, hogy ez Amerikában létezik

#2 Tudom, hogy májusig lehet, de bizos van rá mód, hogy jelentse valaki a régebbi jövedelmeit

2022. febr. 10. 17:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Önellenőrzést tudsz beadni.
2022. febr. 10. 17:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért attól is függ, hogy mit szeretnél visszamenőleg. Mert mondjuk egy lakáskiadást simán meg lehet oldani, viszont ha elkezdesz mondjuk neten cipőkkel kereskedni, akkor az már vállalkozási tevékenység, vállalkozást pedig nem lehet visszamenőleg alapítani.
2022. febr. 10. 17:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Stabilitási megtak számla. Leadózni sem kell.
2022. febr. 10. 19:39
 7/7 anonim ***** válasza:

"Ha valaki nem jelenti be jövedelmének egy bizonyos részét, és azt később akarja ,,leadózni" a"

Az "akarja" szó azért kicsit erős.

Viszont, ha valaki nem vallotta be megfelelően az adóköteles jövedelmét, akkor az adó elévülési idejéig van még rá módja, vagyis 5 évre visszamenőleg lehet önellenőrzés keretén belül azt orvosolni. Ha önként és dalolva megteszed, mielőtt NAV ellenőrzést varrnak a nyakadba, akkor "csak" önellenőrzési pótlékot kell utána fizetned. Ezt kb. annyit tesz ki, mintha az eltelt időre felszámolnád a késedelmi pótlékot.

2022. febr. 11. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!