Köteles vagyok vissza fizetni a munkáltatónak, ha több pénzt utaltak a számlámra a kelleténél? És ha igen akkor van valami határidő, amin túl már nem vagyok köteles?
Figyelt kérdés
Sziasztok, kórházban dolgozom, és ahogy én észre vettem a kelleténél több pénzt utalnak át nekem.
Az lenne a kérdésem elsősorban hogyha a könyvelésen rontották el az utalást, visszakérhetik-e tőlem azt a pénzt amit ők rosszul utaltak át nekem, vagy esetleg valami határidő van amin túl már nem kérhetik.
Köszönöm a válaszokat előre is!
2022. febr. 8. 18:17
1/4 anonim válasza:
Visszakérhetik, te pedig köteles vagy visszaadni.
2/4 anonim válasza:
Max levonják a béredből. Én a helyedben nem harapnék bele a kézbe ami enni ad. 😅
3/4 anonim válasza:
Természetesen az visszajár.
Azt hiszem, "jogalap nélküli gazdagodás", vagy valami ilyesmi.
Ha nem változott a jogszabály az elmúlt években, akkor 5 év után évül el, de bármiféle felszólítással újraindul az 5 év.
4/4 anonim válasza:
Velem már több cégnél előfordult, soha nem kellett visszautalnom, hanem szimplán a következő havi bérből levonták. Ha már nem dolgozol ott vagy több,mint a havi fizetésed, akkor nem tudom hogy szoktak eljárni, de szerintem te is kérd meg őket, hogy a következő fizuból korrigálják, az a legegyszerűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!