Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Visszadó és adókedvezmény?

Visszadó és adókedvezmény?

Figyelt kérdés
Előre is bocsánat hogy ezt kérdezem, de én nagyon nem értek ehhez és mindenki mást mond a témával kapcsolatban. Tehát, nekem az adóm (szja) 470ezer forint amit vissza fogok kapni, de nem értem azt, hogy akkor amit évente 1x igénybe veszünk 1 gyerek után adókedvezményt, az hozzáadódik ehhez az összeghez, vagy kivonódik belőle? Havonta nem érvényesítettem, mindig évente veszem fel egyben. De van, aki azt mondja hogy a 470 ezerből kivonják és már csak a különbözetet kapom ki és van aki azt mondja hozzáadódik mert 2 külön dolog. Az rendben is van hogy más-más de ez akkor sem világos nekem. Nagyon köszönöm ha valaki felvilágosít ezzel kapcsolatban, hogyan is számoljak.
2022. febr. 8. 11:32
 1/4 anonim ***** válasza:
78%
Te összesen fogsz 470 ezret visszakapni. Az fogja pluszban még a gyerekkedvezményt is visszakapni, akinek 809 ezernél több volt az adója.
2022. febr. 8. 11:35
 2/4 anonim ***** válasza:
78%

Helyesen úgy néz ki, hogy 120 adókedvezmény, és a fennmaradó jár visszadóként.

809ezer szja alatt, egy gyerekkel full felesleges plusz sorokat tölteni, ha nem írod be a casládi kedvezményt, akkor is ennyit kapsz.

2022. febr. 8. 12:13
 3/4 A kérdező kommentje:
Akkor tehát most megkapom a 470 ezret és adóbevallásnál már az adókedvezményt nem? Köszönöm a válaszokat.
2022. febr. 8. 15:02
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Mivel nincs több befizetett adód.
2022. febr. 8. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!