Kell adózni valamit, ha wish és ehhez hasonló oldalakról rendelek ruházati (vagy egyéb használati tárgyat) - és ezeket tovább értékesíteném valamennyi haszonnal?
Figyelt kérdés
A termékeken nem változtatnék semmit. Jelenleg itthon vagyok pici gyerekkel, az utána járó juttatást nem én igénylem (gyed) - így ebből a szempontból, ha meg tudnám oldani dolgozni is mehetnék. (Nincs bölcsöde a környéken. Nagymama, nagypapa se tud vigyázni a gyerkőcre, mert dolgozik még)2022. febr. 7. 09:15
1/5 anonim válasza:
Igen kell adózni. Ráadásul magánszemélyként ezt nem lehet, mivel már vállalkozási tevékenységnek minősül, úgyhogy minimum egyéni vállalkozónak kell lenned. Plusz nem tudom tudod-e, de ha nem te kapod a gyedet, akkor az eü szolgáltatási járulékot kell fizetned magad után jelenleg.
2/5 anonim válasza:
Minden üzleti tevékenység után adózni kell. Más kérdés, hogy hányan vannak, akik nem teszik meg.
3/5 anonim válasza:
Más kérdés, hogy hányan rendelnének tőled drágábban, ha egyszer wish-ről is lehet. Szerintem keress inkább valami munkát.
4/5 A kérdező kommentje:
1.: Értem, köszönöm! (Igen, tudom. Fizetem)
2.: Köszönöm!
3.: Leírtam, hogy nem tudok elmenni dolgozni. Bölcsöde nincs a környéken (se magán, se állami). Bébiszittert pedig fizetni pedig nem a legolcsóbb megoldás. Rokon nincs aki tudna vigyázni a picire.
Legelőbb akkor tudnék rendes munkarendben dolgozni, ha már óvodás a pici.
2022. febr. 7. 11:26
5/5 anonim válasza:
Ez a terved aligha fog bejönni. Gondolkozz még kicsit valami máson. Vagy tanulj valami szakmát amit otthon is lehet csinálni. (Műköröm, szempilla - ezekből sose lehet elég, csak az nem él meg belőle aki nem akar 😅)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!