Én miért nem kaptam SZJA visszatérítést amikor 17 éves vagyok 10.Osztályos tanuló és van gyakorlati munkahelyem? Ma jött meg a fizetésem és ugyanúgy levonták az adót!🤨
Van SZJA, meg egyéb hozzájárulások, lehet a többit vonták csak.
Meg úgy tudom adóztlan jövedelem a gyakorlat.
Azét kell írásos nyilatkozatot adnod a munkáltató felé, hogy igénybe akarod venni, mert dönthetsz úgy, hogy nem kéred, hogy a munkáltatód havonta vegye figyelembe, hanem majd az éves adóbevalláskor egyben igényeled vissza.
Vannak ismerőseim, akik pl. a családi adókedvezményt veszik így igénybe; nélkülözni tudják a havi kedvezményt, nem nyilatkoznak írásban, hogy igénylik, hogy a munkáltató havonta vegye figyelembe, és jól jön egyben év elején, mikor adóbevallás után kifizeti a NAV.
Fura. A 25 év alatti kedvezménynél pont akkor kell nyilatkozni, ha NEM kívánja igénybe venni valaki év közben. Minden másnál, ha igen.
Nézd meg, hogy adóköteles jövedelmed van-e egyáltalán.
25 év alattiak SZJA kedvezményét/mentességét nem kell külön igényelni. Pont akkor kell jelezni a munkáltatónak, ha év közben nem akarsz a kedvezménnyel élni.
Ha vontak SZJA előleget (biztos, hogy vontak?), akkor jelezd a munkáltatónál, hogy megfeledkeztek arról, hogy 25 év alatti vagy. Valószínűleg korrigálni fogják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!