Vendéglátó szektorban szja visszatérítést nem simliskedhetik el ? 21/f
Ugye gyakran van vendéglátásban hogy többet kapsz mint amennyi a papírra van írva alapnak. És most akkor ettől függetlenül nekem jár ugyanúgy az adó mentesség?
Nem tehetik el magunknak?
Az szja visszatérítés meg a 25 év alattiak szja mentessége az két különböző dolog. Feltételezem te az utóbbira gondolsz.
Ez nem csak a vendéglátásra vonatkozik, hanem szinte bármelyik szektorból tudnék példát hozni erre.
A megállapodott szürke bérre nyilván nem fogják érvényesíteni a mentességet, csak a bejelentett bruttódra.
"Ők" simliskedhetnek-e ??? Nem te és vnedéglátózó társaid azok, akik simliskednek ? Te is írod, hogy a munkabéred csak egy részét kapod bejelentve, a többit elrejted az adóhatóság elől.
Az orvosoknál már szankcionálják a hálapénzt, a vendéglátásban is ideje lenne már a "borravalót" ugyanúgy szankcionálni. Én nem adok sehol borravalót, nincs rá okom. Minden kapott szolgáltatás díja bele van kalkulálva az étel neve mellett feltüntetett árba.
Kedves utolsó. Az orvosok égbe emelt fizetését nem tudom miért hasonlítjuk a vendéglátó szektorban dolgozókhoz.
Csak hogy tisztába legyél . Egy szállodában a Béred: egy alapbér +szervizdíj és jatt ( ami az összes borravaló szétosztva ami a hónapban lett, ez nem egy nagy összeg. Plane hogy szállodában szoba számra van ütve szinte minden.
Egy étteremben az esetek többségében be vagy jelentve minimál bérrel és ott a borravaló teszi ki a fizetésed nagy részét :)
Ez így áll össze.
Arról hogy ki hogy van bejelentve az ne az én hibám legyen már
@ 5 : Kizárólag a te döntésed, hogy elfogadod-e a mókáltatód által kínált feltételeket, pl. azt, hogy a béred kisebb-nagyobb részét sutyiban kapod, zsebbe. Az meg kifejezetten vérlázító hozzállás, hogy erre a döntésedre alapozva elvárásként fogalmazod meg a vendéglátóhelynél szolgáltatát vásárló emberektől a borravalót, mondván, kevésnek tartod azt a jövedelmet, amiben a munkaadóddal állapodtál meg.
A vendégek jövedelme is kevés, ne várj el tőlük külön juttatást, hiszen már megfizettek minden költséget és profitot a vállalkozó felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!