Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Családi adókedvezmény 2...

Családi adókedvezmény 2 gyerek után egy évre annyit kapok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tavaly nem kértem havi felbontásban a családi adókedvezményt, hanem az adóbevallásnál egy évre kérném egy összegben. Tavaly született meg a 2.-ik gyermekem. Ha jól tudom, hogy havi 2 gyerek után 40 ezer ft. jár.

Ha egy évre kérem, akkor valóban 480 ezer ft-ot kapok összesen? Vagy számít , hogy mennyi a fizetésem?

Elnézést a furcsa fogalmazásért, mivel hallásérült vagyok.

Előre is megköszönném a választ!

2022. febr. 2. 13:42
 1/2 anonim ***** válasza:
Csak onnantól jár a 2 gyerekre a kedvezmény, amikortól a magzat betöltötte a 91. napot. Ha ez már januárban vagy még előtte megvolt, akkor lenne 480 egész évre. Nyilván függ a fizetéstől, mert ha összesen 100 ezer adód meg járulékod van befizetve, akkor nem tudsz 480 ezret visszakérni. Plusz ugye most szja visszatérítés van tavalyi évre, úgyhogy visszakapsz a határig mindent.
2022. febr. 2. 13:56
 2/2 anonim ***** válasza:

Számít, hogy mennyi a fizetésed, vagyis hogy mennyi adót és esetleg járulékot fizettél be, amiből még érvényesíthető a kedvezmény.

Mivel most a visszadó is érkezik, ha alacsony a kereseted, akkor valószínű már most visszakapod minden befizetett adódat és nem lesz miből érvényesíteni még a családit is.

2022. febr. 2. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!