Hogyha elmúltam 18 éves, hogyan kell adóznom a zsebpénzem után?
Gondolom SZJA -t nem kell fizetnem, mert nincs jövedelmem. Viszont pénzt kapok a szüleimtől. Hogy kell ezt leadózni? És az ügyfélkapun belül melyik menüpont alatt intézhető ez el?
Havi 40 000 forint a zsebpénzem, mivel 16 740 forint felett van, ezért ez már adóköteles tudtommal.
A bankom továbbá kérte, hogy igazoljam a pénz forrását. Ezt hogy lehetett volna megtenni? (Szerződészsegés miatt a szerződésemet megszűntették a bankkal)
Ja így már értem, hogy Revolut, eddig erről eddig nem volt szó. Ajándékozásit kellett volna mutatnod nekik, azt el kell fogadniuk.
"A 16 740 forint onnan jött, hogy 2021-ben, ha ennyi volt valakinek a bevétele egyetlen nap akkor már adóznia kellett, de SZJA -t." - ilyen törvény nincs és 2021-ben sem volt, szóval valamit eléggé félreértettél szerintem.
Igen, magyar bankok nem. De én nem tudtam hogyan kell akkor magyar bankszámlát csinálni, szüleim nem segítettek benne. Ezért magamtól csináltam és a Revolutnál, csak ott mutatták meg hogyan lehet. Ezért bankoltam ott.
Szoval osszegezve,
16 evesen nyitottal egy revolutot mert a szuleidtol akik a bankszamla nyitashoz se ertenek havi 300.000 forintot kaptal 2 even at es most a 7 millio forintnyi "zsebpenz" eredetet nem tudod igazolni?
Jesszum Pepi! Nekem is 16 éves korom óta van bankszámlám, de szerencsére az én szüleim nem voltak ilyen pénzügyi analfabéták... pedig akkor, több, mint 20 éve még koránt sem volt mindenkinek számlája.
Nem mellesleg junior számlát már 16 évesen is tudsz nyitni, egyedül, nem kell hozzá a szülő, mert 14 fölött már nem kiskorú, hanem fiatalkorú vagy, tehát korlátozottan, de cselekvőképes.
18 alatt nem lehet revolutot nyitni.
Es joguk van a penz eredetet firtatni.
Én eddig erről sem tudtam, hogy 14 éves korom fölött már nem vagyok kiskorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!