Hogyha elmúltam 18 éves, hogyan kell adóznom a zsebpénzem után?
Gondolom SZJA -t nem kell fizetnem, mert nincs jövedelmem. Viszont pénzt kapok a szüleimtől. Hogy kell ezt leadózni? És az ügyfélkapun belül melyik menüpont alatt intézhető ez el?
Havi 40 000 forint a zsebpénzem, mivel 16 740 forint felett van, ezért ez már adóköteles tudtommal.
A bankom továbbá kérte, hogy igazoljam a pénz forrását. Ezt hogy lehetett volna megtenni? (Szerződészsegés miatt a szerződésemet megszűntették a bankkal)
Jól írja az egyes, viszont nem értem a kérdésben szereplő 16.740 Ft-os korlátot. Ez honnan jön?
A bankodnak meg írjatok egy papírt, hogy a szüleidtől kaptad ajándékként a pénzt.
Annál a banknál kb 2 évig voltam. Egy év alatt maximum 200 000 forint volt a számlámon.
Ők valami 7 millió forintnyi pénzmozgást akartak számon kérni rajtam. Amire költöttem az CBA -ban volt, kaja meg innivaló a suliba, meg néha egy játék steam -ről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!