Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 23 éves vagyok, első munkahely...

23 éves vagyok, első munkahelyem. Fizet utánam a főnököm adót? Vagy adómentes vagyok?

Figyelt kérdés

Szóval a jelenlegi munkahelyemen voltam tanuló is, majd itt maradtam dolgozni, 18 éves koromtól kezdve ez az első minkahelyem, mikor bejelentettek akkor vettek fel utánam támogatást a munkaügyön keresztül. Viszont 25 év alatti vagyok még, ezért a 15 százalék személyi jövedelemadó az elvileg jár nekem. Vagy mégsem? Fizeti a főnököm ezt az adót utánam az államnak? Bruttó 260 ra vagyok bejelentve, bérminimum. Elvileg így 39 ezer járna akkor nekem nettóba a kezembe.

Bérpapírt még soha nem láttam.

2022. jan. 26. 08:24
 1/3 anonim ***** válasza:
86%

Az adót a te jövedelmedből vonná le a NAV.

Mivel nem kell adóznod, így nem is vonják le azt a 15 százalékot.

Majd a februári fizetésednél kell megjelenjen a többlet összeg.

2022. jan. 26. 08:34
 2/3 anonim ***** válasza:

oké, hogy ennyire vagy bejelentve...

De valamiért azt érzem, van egy szóbeli megállapodás arról, mennyit kapsz a valóságban nettóban. ha így van, simán meg tudja tenni, hogy figyelembe veszi a kedvezményt, kevesebbet fizet be az állam felé, de te nem kapsz többet, mert hát megállapodtatok...

2022. jan. 26. 11:14
 3/3 anonim ***** válasza:
47%

Van ügyfélkapud? Ott le tudod ellenőrizni, hogy rendesen be vagy-e jelentve..

És igen, majd februárban fogod látni, hogy megkapod-e azt a többletet. Ha nem jól bérszámfejtenek, akkor meg majd a jövő májusi SZJA-bevallástervezetben már fogod látni, és egyben visszakapod a NAV-tól.

2022. jan. 26. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!