Az szja visszatérítésbe ez is beletartozik?
Ne vezessétek félre, mert rosszul fogja tölteni a bevallását.
Első a családi kedvezmény, a maradékra megy a visszatérítés.
Én még mindig nem tudom értelmezni a sorrendet ebben a témában, de más hasonló kérdés alatt sem kaptam rá választ.
Ha 406 ezer forint adót fizetett be az ember, amit most maradéktalanul visszakap február 15-ig, akkor hogy értelmezhető később bármilyen sorrend is? Adóbevalláskor mondhatja azt, hogy neki jár 12x10 ezer forint, vagyis 120 ezer forint, majd megállapíthatják, hogy oké, akkor a 406 ezer visszatérítésből 120 a családi kedvezményed volt és csak a többi az "aji", de a lényegen nem változtat. Összesen 406 ezer forintot kap vissza, kész. Hogy lehet rosszul tölteni ez alapján bármit is?
7, úgy, hogy akkor is ki kell töltened a bevallásodat.
Be kell írnod a családi kedvezményt, majd a visszatérítés összegét. És igen, nyilván a maxra fog kijönni, de a navot ismerve el fogják szúrni, és neked kell a bevallással korrigálni. Ezért nem mindegy.
Ez egyértelmű. Mondjuk kíváncsi leszek, hogy módosul-e a bevallás formája és ha igen, akkor adnak-e ki valamilyen kitöltési segédletet mellé, mert valóban nem egyértelmű, hogy az egyéb adókedvezményekről kell-e nyilatkozni akkor is, ha már nem lesz rá keret és ha igen, akkor van-e ennek igazán értelme csak azért, hogy a jogcímeket elkülönítsük. (Nyilván ahol van további keret visszaigényelni az egyéb kedvezményeket, az más kérdés.)
A sorrendiség nyilván majd valami kimutatásban fog számítani, amikor összegzik, hogy mennyi pénzt fizettek ki úgy, hogy az alapvetően "nem járt volna". Én más értelmét nem igazán látom, számszerűen az egyén szintjén nem oszt, nem szoroz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!