SZJA visszatérítés jár nekem?
2019 szeptemberében született a gyerekem.
Brutto alapbérem 280.000 Ft volt, ebből számították az ellátásaimat.
Ha jól emlékszem 2020 márciusáig voltam Gyed előtti (nem tudom mi a neve 6 hónap) + családi pótlék
2021 szeptemberig járt a Gyed és a családi is folyamatosan
2021 októbertől már Gyes és családi jött.
Kapok vissza valamit?
Férjem vette igénybe 1 gyerekre a családi adókedvezményt, első házasok kedvezményét is, enyém a családi pótlék és én vagyok vele itthon
Bocsi, de nem vagyok pénzügyes, ez nekem magad iskola màr
Hol lehet utánanézni? A sok netes kalkulátortól már megőrülök :/
Bérpapíron mit kell nézni?
2021.01 és 2021.09. között kaptál GYED-et. Ha ez azt jelenti, hogy még szeptemberben is GYED jogosult voltál, akkor 9 havi GYED után fizettél 15% adót kb. GYES és családi pótlék nem adózik, így azok után nincs mit visszaigényelni.
Nézd meg a GYED határozatodat, hogy mennyi bruttó GYED-et állapítottak meg neked anno. Hasra azt mondanám olyan 195 ezer körül lehetett. Tehát ha fenti feltételekkel számolok:
195 ezer x 0,15 = 29.250 Ft befizetett szja/hó.
29.250 ft x 9 hó = 263.250 Ft a 2021-es évben befizetett szja-d, ezt fogod visszakapni.
A számok függvényében persze ez nem fix, de ez alapján már ki kéne tudnod számolni, hogy te pontosan mennyit fogsz kapni.
Èn 2019novemberben szültem. Idèn novemberig gyeden voltam. Azota gyest kapok. Plusz terhes lettem elmentem januàrban tàppènzre a gyed mellett. Augusztus ota csedet is kapok. Fèrjem vett igènybe mindent. Èn csak összeadtam a bèrpapir alapjàn amiket levontak adóelőleget. Abbol jött ki az összeg amit visszakapok(570ezer.) Ja meg hasznàltam ezt a kalkulàtort is.
Köszi
Sok boldogságot a babákhoz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!