Ez adócsalás ? Mennyire kivitelezhető ez? Hogyan lehetne ezt megfelelő módon kivitelezni, amennyiben adott egy elég jó kezdő tőke is ?
Valószínűleg a válaszotok IGEN lesz.
Tegyük fel, hogy xy személy nyit Franciaországban vagy Németországban egy egyéni vállalkozást (áfás), majd vásárol belföldön konzolokat, videokártyákat és a többi…
Miután ezekre a termékekre vissza igényelte és megkapta az Áfát (bruttó összeg 19%-a) ezeket a termékeket eladja nekem ( áfás számlára ) így én Magyarországon vissza kérem az áfát az adott termékre (27%) amit közben xy személynek vissza kellene fizetni, de ezek előtt fogja magát és eltűnik az országból, így erre a termékre kvazi 27+19 azaz 46%- ÁFA lett vissza terítve .
( a xy- t helyettesítsük egy lecsúszott hajléktalannal, akinek már az is öröm hogy valamennyire rendbe rakom az életét és nem utcán fog tengődni… )
Vagy egyszerűbb Kísérlet . . .
Xy egyéni vállalkozó visszaigényli az áfát az adott árura (19%), majd az áfát felveszi, az árut pedig nekem tovább adja feketén mint magánszemélynek .
Ha visszaigenyelte akkor nem ad neked áfás szamlat.
Eun belül nincs áfa null százalék van.
Így te a nulla százalékot tudod visszaigényelni
Ellenben a vevotol elkerheted az áfát így megvan a százalék
A 47 százalékot nem értem.
100e nettó a termék
119 franciában a boltban tehát 119ert veszed
Visszakap 19
Eladja neked
100ert
Te eladod 127ert
Ellopod a 27et
119 - 19 az 100, 127et kaptál az 27
Nincs sehol a 19.
Az adócsalásnal is fontos az általanos iskolai matek.
Az egyszerűbb az működik csak ugye az áruval mit kezdett , azért az is feltűnő . És ott fizikailag eltűnt az áru.
Régen ezek mentek mostanában nem annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!