Az instagramon lévő ruhás/cipős oldalakat hogyhogy nem szivatja a NAV?
Van jó néhány olyan oldal instagramon, amelyiknek több tízezres követő tábora van, tehát gondolom vevőkör is jócskán akad, azaz bevétel is.
Például van egy cipős oldal is amelyiknek 40ezres követő tábora van. Elég komoly árakon adják a cipőket, de nem hinném hogy bármiféle adót is fizetnének a bevétel után.
Az ilyen oldalakat hogyhogy nem szivatja a NAV vagy egyáltalán maga a törvény? Nem kis oldalakról van szó 1-2 ezres követő táborral, hanem komoly vevőkörrel.
Ez szerintem kicsit igazságtalan azokkal a viszonteladókkal szemben, akik rendes legális üzletetet alakítanak ki üzlethelyiséggel és rendesen adóznak is, mivel ha ők ha csak egy kicsit is "ügyeskednek" rájuk cuppan a NAV, míg az Instagramon hirdetők zöme nem hinném, hogy minden adónemmel tisztában vannak és be is fizetik azt, őket mégsem "figyeli és ellenőrzi" senki.
Nem tudhatod, hogy adózik-e vagy sem. Vegyél tőle cipőt és nézd meg kapsz-e számlát.
Valamint a nav-nak nem az a feladata, hogy szivassa a nem szimpi insta oldalakat, hanem a törvényeket kell betartatnia, ellenőrizni, segíteni. Legyen az egy kis pékség, egy nagy gyártó cég, vagy egy instás cipőárus.
Én azokra az oldalakra gondolok, amelyek konkrétan csak az Instán árulnak és semmilyen adót nem fizetnek...
#3 tudom, hogy van ilyen is mint a te oldalad. De én nem ezekre gondolok most.
Engem az zavar, hogy téged miért zavar. És honnan tudod, hogy nem adóznak? Nem kaptál számlát esetleg a vásárlásodról? Amúgy hidd el, dögivel vannak próbavásárlások netes eladóknál navék részéről.
A vágottszeműs csak egy példa volt, ezer másikat tudnék mondani a fodrásztól kezdve, a körmösön át az autószerelőig. A lényege az volt, hogy minden (de tényleg minden) szegmensben vannak olyanok, akik simlisek. A kérdésem arra irányult, hogy miért pont az instás árusok szúrják a szemedet. Át akartak verni esetleg?
Engem meg inkább az zavar, hogy te azt hiszed, hogy engem zavar, miközben nem, hanem tényleg csak kiváncsiságból kérdeztem. De ezt már másodjára írom így le.
Egyébként tényleg semmilyen hátsó szándék nem vezérelt a kérdésben, szimplán csak vásároltam egyszer instán egy cipőt és elagyalgattam magamban, hogy vajon mennyire mennek úgymond "adómentesen" az ilyen oldalak. Persze, tudtam azt is hogy vannak adózó oldalak, de amelyikről rendeltem arról kiderült utólag egy ismerős által, hogy nem adózik állítólag.
Nekem ez amúgy abszolút nem baj és nem is zavar szimplán csak kiváncsiság, hogy ők hogyan ússzák meg, milyen trükkel stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!