Vissza igényelhetem?
Figyelt kérdés
13700Ft családi pótlékot, illetve 25.650Ft Gyest kapok, de 28500Ft-tot kellene.Nem töltöttem ki valami papírt, hogy a teljes összeget megkapjam amikor a kislányomra igényeltem a csp. és a gyest.
Most VISSZADO-ként ez vissza jár nekem vagy ez tárgytalan?!
2022. jan. 12. 23:08
1/3 anonim válasza:
Tárgytalan, mivel nem fizetsz adót.
3/3 anonim válasza:
Családi pótlék nem SZJA köteles, és a GYES sem. A GYES-ből nyugdíjjárulékot vonnak, azért nem 28.500 forintot kapsz, hanem a járulékkal csökkentett 25.650 forintot.
Mivel egyik ellátásod sem SZJA köteles, ezért nincs befizetett/levont adóelőleged, amiből a visszatérítést megkaphatnád.
Tudod ennek a visszadónak az a lényege, hogy abból az SZJA összegből adnak vissza, amit befizettél/vagy levontak Tőled a munkáltatók stb.. Te nem fizettél be semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!