Tényleg kiváltják majd a könyvelők nagy részét a robotok?
Hehe, a jogszabályokra nem is gondoltam, a programozónak nem lenne ideje újraprogramozni a gépet, az már igaz. :-))
3-as, milyen döntéseket hoztok nap mint nap?
Pl, hogy minek vonható le az áfája és minek nem (tök ugyanazon termékek közt is lehet eltérés annak függvényében, hogy mire használod), pl hogy valami beruházás lesz vagy költség, etc. Ahogy írtam, ezeket egyedileg mérlegeljük minden esetben.
És akkor ez még csak az adatrögzítős része volt, de az igazi könyvelés nem ez. Gazdasági döntések, tanácsok. Figyelembe véve a válallalkozást, a vállalkozót, a piacot, a földrajzi dolgokat, szezonalitást, stb. Rengeteg dolog van.
Én nem vagyok ellene a digitalizációnak, nagyban megkönnyíti a munkánkat, ez tény. Imádom az importokat, a banki könyvelő szoftvert, stb. De ezek segítségek csak és nem tudja kiváltani a munkánkat.
Szerintem nem az igazi könyvelőket fogják kiváltani, hanem az ilyen “havi 5ezerért könyvelek katás vállalkozóknak típusúakat”.
Amúgy a “gépeket” is lehet újraprogramozni, ezek a jogszabályi változások csak apróságok módosítása a kódban. Ráadásul megyegeg azért az egységesítés ezen a területen is, ami jó alap a szoftveres megoldásokhoz. Szóval eltűnni nem fog, de szerintem átalakul és kevesebb kell majd.
De ettől még megéri tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!