Igényelhetek-e Start-kártyát?
Végigfutottam nagyjából a hasonló kérdéseket, de nem találtam választ a kérdésemre.
Passzív félév alatt válthatok ki Start-kártyát? Vagy azt csak és kizárólag akkor lehet, ha elvégeztem az egyetemet?
Válthatsz. Ha nappalin tanulnál és nem lennél passzív féléven, akkor is válthatnál.
Az a feltétele, hogy ez legyen az első munkaviszonyod.
Ha még nincs diplomád, akkor a startkártyád 2 évig lesz érvényes, ha már van diplomád, akkor csak 1 évig. (www.startkartya.hu)
Az a pályakezdő fiatal jogosult START kártyára, aki
* a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és
* tanulmányait befejezte, vagy megszakította, és
* a tanulmányai befejezését követően első ízben létesít foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt, vagy ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyt és e jogviszony létesítését megelőzően megbízási szerződés, vállalkozási szerződés alapján vagy egyéni vállalkozóként sem végzett munkát.
Tehát ha nappalin tanulnék nem válthatnék ki...
Nekem ez a tanulmányait befejezte vagy megszakította nem teljesen egyértelmű, hiszen így, hogy passziválok átmenetileg megszakítom a tanulmányaimat, viszont nem véglegesen. Ezért nem vagyok biztos benne, hogy most akkor lehet vagy nem lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!