Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tartósbetegek adókedvezménye...

Tartósbetegek adókedvezménye a diákmunkát végzőkre is vonatkozik?

Figyelt kérdés

2022. jan. 6. 12:14
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
0%

Tudom nagyon jól, hogy a Munka Törvénykönyve nem ismeri el külön bekezdésben az un. diákmunkát. Azt is tudom, hogy a Szövetkezeti törvény szabályozza a részleteket. Az egyszerűsített foglalkoztatás pedig nem iskolaszövetkezeti forma. Szóval ne keverd a szezont a fazonnal.

Értelmezni tudni kell, ahogy a jogszabályok ismerete sem hátrány ilyenkor. De ti erre képtelenek vagytok, de engem, aki kész javítani magát, hogyha jogi szempontból tisztábban lát, azt betámadjátok. Jó reggelt!

2022. jan. 7. 17:59
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
De ha olyan jól tudsz értelmezni, meg ilyen prok a jogszabályi ismereteid, akkor miért írtál olyanokat, amik nem igazak?
2022. jan. 7. 18:11
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de mi tudjuk értelmezni. Te nem. Nemhogy jogszabályt, szöveget sem. Azt sem érted, miért lettek felsorolva a jogviszonyok...
2022. jan. 7. 18:16
 14/37 anonim ***** válasza:
0%

Tisztelt #12 és #13

Szerintem pedig ti sem törvényt, sem pedig szöveget nem tudtok értelmezni. A helyzet az, hogy a diákszövetkezeti jogviszony egy közvetítői jogviszony, amibe nem fér bele az egyszerűsített foglalkoztatás vagyis a szezont a fazonnal keveritek. A jogszabályi ismereteim pontosításra kerültek a legelső itteni kommentem után, azért is pontosítottam később.

2022. jan. 7. 18:38
 15/37 anonim ***** válasza:
100%
Oké :D Már kezd nevetséges lenni a vergődésed egy olyan témával kapcsolatban, amivel láthatóan nem vagy tisztában.
2022. jan. 7. 19:34
 16/37 anonim ***** válasza:
0%

Mert te biztosan értesz hozzá ugyebár!

A szövetkezetekről szóló 2006. évi X. törvény alapján egyértelmű, hogy pl. az iskolaszövetkezek és a munkavállaló, vagyis a diák között létrejövő szerződés egy közvetítői szerződés, melyet kiegészít az Iskolaszövetkezet és a leendő munkaadó között létrejövő szerződés. Ezzel módosítják a diák szerződését, amikor egy adott munkáltatóhoz kiegészíti. A diák a fizetést az iskolaszövetkezettől kapja és nem attól a helytől (pl. Tesco, Spar, Lidl, Penny, újságosok, tejüzemek, gyárak), ahol valójában a munkát végzi.

Szóval a szükséges papírokat az iskolaszövetkezetnek kell leadni. Az igazolásokat is onnan kapja ki.

Az adóhatóság pedig - a törvényeknek megfelelően - az adóbevallásukat elkészíti.

Szóval jobban járnál, hogyha tényleg tükörbe néznétek és értelmeznétek a törvényt.

2022. jan. 7. 20:01
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
Ez tök cuki, hogy leírtad, de miért is tetted? Egy szóval sem írtam olyat, hogy ha diákmunkás vagy, akkor a tesco alkalmazottja vagy, vagy onnan kapnál fizetést. Én igazából már csak azt remélem, hogy csak hobbiból válaszolgatsz itt és nemöez a szakmád, mert akkor eléggé sajnálom az ügyfeleidet, akiket megkárosítasz.
2022. jan. 7. 20:32
 18/37 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de a 16 az honnan jött és kit érdekel? Teljesen irreleváns dolgokat citálsz ide
2022. jan. 7. 20:39
 19/37 anonim ***** válasza:
0%
Én nem vagyok sem jogász, sem pedig iskolaszövetkezeti vezető sem. Egyébként 71 évesen nem is szívesen csinálnám. A párom is nyugdíjas már, de nagyjából 4 évtizedig polgárjoggal foglalkozott és napjainkban is foglalkozik a jogszabályok követésével.
2022. jan. 7. 20:39
 20/37 anonim ***** válasza:
Óhh értem, innentől ez mindent megmagyaráz. Amúgy ehhez nem kell jogásznak lenni, adózásban kell otthon lenni. Vagy értően olvasni. Ha egyik sincs meg, akkor pedig nem kell kommentelni.
2022. jan. 7. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!