Tartósbetegek adókedvezménye a diákmunkát végzőkre is vonatkozik?
Tudom nagyon jól, hogy a Munka Törvénykönyve nem ismeri el külön bekezdésben az un. diákmunkát. Azt is tudom, hogy a Szövetkezeti törvény szabályozza a részleteket. Az egyszerűsített foglalkoztatás pedig nem iskolaszövetkezeti forma. Szóval ne keverd a szezont a fazonnal.
Értelmezni tudni kell, ahogy a jogszabályok ismerete sem hátrány ilyenkor. De ti erre képtelenek vagytok, de engem, aki kész javítani magát, hogyha jogi szempontból tisztábban lát, azt betámadjátok. Jó reggelt!
Tisztelt #12 és #13
Szerintem pedig ti sem törvényt, sem pedig szöveget nem tudtok értelmezni. A helyzet az, hogy a diákszövetkezeti jogviszony egy közvetítői jogviszony, amibe nem fér bele az egyszerűsített foglalkoztatás vagyis a szezont a fazonnal keveritek. A jogszabályi ismereteim pontosításra kerültek a legelső itteni kommentem után, azért is pontosítottam később.
Mert te biztosan értesz hozzá ugyebár!
A szövetkezetekről szóló 2006. évi X. törvény alapján egyértelmű, hogy pl. az iskolaszövetkezek és a munkavállaló, vagyis a diák között létrejövő szerződés egy közvetítői szerződés, melyet kiegészít az Iskolaszövetkezet és a leendő munkaadó között létrejövő szerződés. Ezzel módosítják a diák szerződését, amikor egy adott munkáltatóhoz kiegészíti. A diák a fizetést az iskolaszövetkezettől kapja és nem attól a helytől (pl. Tesco, Spar, Lidl, Penny, újságosok, tejüzemek, gyárak), ahol valójában a munkát végzi.
Szóval a szükséges papírokat az iskolaszövetkezetnek kell leadni. Az igazolásokat is onnan kapja ki.
Az adóhatóság pedig - a törvényeknek megfelelően - az adóbevallásukat elkészíti.
Szóval jobban járnál, hogyha tényleg tükörbe néznétek és értelmeznétek a törvényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!