25 év alatt az szja mentesség kérhető évi egy összegben való kifizetésben?
Figyelt kérdés
2022. jan. 6. 11:25
1/15 anonim válasza:
Már hogy lehetne? SZJA-t a fizetésből vonják. Nem tudják előre, hogy neked mennyi lesz pl. a májusi béred. Munkahelyet váltasz e. Stb.
Szóval nem.
2/15 anonim válasza:
Dehogynem. Ha nyilatkozik, hogy nem kéri a kedvezmény érvényesítését, akkor vonják tőle a havi szja-t továbbra is és majd a jövő évi adóbevallásban kikérheti egyben.
3/15 anonim válasza:
Hogyan?
Először 12 hónapban leadózol, utána meg visszaigényeled?
Lehet, hogy nem érted, de ez egy kedvezmény, nem plusz pénz.
4/15 anonim válasza:
Húzzátok le nyugodtan a kettes választ, de az a helyes. Ha nyilatkozik, hogy nem kéri a kedvezményt, akkor minden hónapban levonják tőle az szja-t. Amit aztán a 2023-as bevallásban visszaigényelhet.
5/15 anonim válasza:
6/15 A kérdező kommentje:
köszi 2 és 4, én is így gondoltam :D
2022. jan. 6. 11:44
8/15 A kérdező kommentje:
tutira mentem :D nagyon szépen köszönöm nektek!
2022. jan. 6. 11:47
9/15 anonim válasza:
De látom vannak akik (gondolom már csak sértődöttségből), még a navos választ is lehúzták :D
10/15 anonim válasza:
Hulyeseg egyben kerni, de te tudod.
Ha egybe akarod a penzt latni, akkor ha havonta megkapod a kedvezmenyt berakhatod kamatozni map+ba akkor jovo majusra amikor jonne a jovairas annyival is tobb penzed lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!