Kell adóznom? Sziasztok! Elkezdtem online fogadni foci meccsekre az unibet nevű weboldalon. Az itt megszerzett nyereményekből nekem le kell adóznom? Ha igen akkor azt hol tudom megtenni?
Legális
Ha legális, engedéllyel rendelkező honlapon folytatott sportfogadásból (távszerencsejátékból) származik a nyeremény, akkor az Szja törvény alapján adómentes. A nyertesnek nem kell bevallania a nyereményösszeget, és adót sem kell fizetnie utána
Illegális
Ha tiltott online sportfogadásból származik a nyeremény, akkor a nyertes magánszemélynek adót kell fizetnie. Az illegális sportfogadásból származó nyeremény a magánszemély egyéb jövedelmeként adózik. A jövedelmet úgy kell megállapítani, hogy a bevételt csökkenteni kell a bevétel megszerzésével kapcsolatos, elismert költségekkel, például a tét összegével
Ez lemaradt
Fontos megjegyezni, hogy az online fogadás csak akkor legális, ha az üzemeltetője rendelkezik a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának engedélyével. Az engedéllyel rendelkező játékszervezők listája itt érhető el: link. Tiltott szerencsejátéknak tekintendő az a Magyarországon online elérhető szerencsejáték, ami a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóság engedélyével nem rendelkezik, akkor is, ha az üzemeltetője külföldi1. Remélem, ez segített!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!