Kell adóznom? Sziasztok! Elkezdtem online fogadni foci meccsekre az unibet nevű weboldalon. Az itt megszerzett nyereményekből nekem le kell adóznom? Ha igen akkor azt hol tudom megtenni?
De igen, jól és legálisan csinálom. A bevallás mindenben megegyezik az azt alátámasztó nyilvántartással. Idáig terjed az én felelősségem. Azt nem tisztem ellenőrizni, hogy a nyilvántartásban szereplő mondjuk 200 fogadáson kívül van-e még nyertes fogadása az ügyfélnek. Ez már az ő felelőssége, hogy részemre minden adatot elküld-e.
Tisztában vagyok, hogy nem a profit után kell adózni, hanem a nyertes fogadások profitja után (azt is tudom, hogy a vesztes fogadások tétjei nem elszámolhatóak). Viszont az szja törvény szerinti elismert költségek elszámolhatóak (igaz, ez elenyésző, nem is igen szoktak semmit levonni).
Szóval kérlek ne minősíts látatlanben se engem, se a munkámat, pláne hazugnak ne titulálj, amikor fogalmad sincs a munkámról.
Csak hogy a vesztes fogadás nem számolható el költségként. 20-nak igaza van, kókler vagy, kedves könyvelő.
Mondtam, hogy belelátok a munkádba :)
"azt is tudom, hogy a vesztes fogadások tétjei nem elszámolhatóak"
Ezt írtam az előző válaszomban. Miből vetted le, hogy le akarnám vonni a vesztes téteket? Szövegértés ennyire nem megy?
Az ugye megvan, hogy az adóbevallásba nem tételesen kell beleírni az összegeket? Az adóbevallásba összesítve kell beírni a bevételt, költséget, jövedelmet. Ez kb 3 perc.
A nyilvántartásban vannak tételesen kifejtve a fogadások. De azt nem én készítem, azt készen kapom. A valóságtartalmát pedig nem tudom és nem is kell vizsgálnom.
Ismét mondom, az adó nem a nyertes fogadások harmada.
De igazából feleslegesen tépem a számat, ti eldöntöttétek, hogy nem elég, hogy hazudok, még szar szakember is vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!