Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tájékoztatást kérnék a visszad...

Tájékoztatást kérnék a visszadorol.Valaki tud segíteni? Nem bejelentett éllettársi kapcsolatban élek,páromnak bejelentett munkája van,de a családos kedvezményt nem igényli a lányomra,akinek nem ő az édesapja.

Figyelt kérdés

Adóvisszatéritést szokott kapni a gyermek után..gondolom akkor a most igényelhető visszatérítést is kérheti.

Én napi bejelentéssel dolgozom,kapom a családi pótlékot a gyerekre.Én automatikusan megkapom ha jár a visszado,vagy efo-s munkával nem jár semmi?

2021. dec. 28. 15:27
 1/6 anonim ***** válasza:

EFO-nál csak akkor járna, ha a bevalláskor befizetendő adód keletkezne (így azt nem kellene befizetned).

A párodnak nem jár.

2021. dec. 28. 15:58
 2/6 anonim ***** válasza:
Az adóvisszatérítést milyen gyerekre szokott kapni? A családi adókedvezményre gondolsz?
2021. dec. 28. 16:28
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen a családi adókedvezményre gondoltam.
2021. dec. 28. 21:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha az élettársak közösen nevelik a közös gyermeküket, szülőként mindketten jogosultak a családi kedvezményre és az adó-visszatérítésre is.

Ha az élettársak csak az egyikük gyermekét nevelik közösen, akkor a gyermek szülőjével együtt élő élettárs csak akkor jogosult az adó-visszatérítésre, ha a családi pótlékra is jogosult.

A vázoltak alapján az élettársad nem jogosult a visszatérítésre, ha egyébként családi pótlékra sem jogosult a Te gyermeked után. Örökbefogadó szülőként, gyámként, vagy 1 éve bejegyzett élettársi kapcsolat által lenne jogosult családi pótlékra a Te gyermeked után. Ha ilyen feltétel nem teljesül, akkor neki nem jár.

2021. dec. 29. 04:30
 5/6 anonim ***** válasza:

... amivel én nyilván nem értek egyet, mivel egyébként a családi kedvezményre jogosultsága megvan úgymond "jogosultnak" nem minősülőként is, de adóvisszatérítésre már nem jogosult.

Hol itt a logika és egyébként az igazság?????

2021. dec. 29. 04:33
 6/6 A kérdező kommentje:

#4 válaszoló:

Pontosan úgy van ahogy írod.Végül bementem a nav-ba és megkérdeztem ott.Ugyanazt a választ kaptam amit leírtál.:)

2022. jan. 10. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!