Nem vagyok benne biztos hogy bevagyok jelentve?
Ilyen ócska helyen nem szabad dolgozni. Keress másik munkahelyet.
Te is tudod a választ.
Feljelentés, NAV.
"Egyetlen amiben biztos vagyok, hogy a tb t fizeti, de a többiben nem"
Nem tudom, miért vagy ebben ennyire biztos. A leírtak eléggé ellentmondásosak.
Tb-t nem fizeti a munkáltató. Ő SZOCHO-t fizet a dolgozók bruttó bére alapján.
"nem vezetek jelenléti ívet, semmit nem kell aláírnom,"
Ezt többnyire nem a dolgozó vezeti, hanem a munkáltató. A munkáltatónak teszi kötelezővé a munka törvénykönyve a munkaidő nyilvántartását, tehát adott esetben az még nem törvénytelen, ha nem láttál ilyet a munkád során.
Azt, hogy valahol aláíratják a dolgozókkal ezeket a nyilvántartásokat, csak arra szolgál, hogy igazolják, helyesek benne az adatok és ne kelljen feleslegesen a bérszámfejtést javítani/korrigálni, ha valaki jelzi, nem úgy és akkor dolgozott, hibásan van vezetve a munkaidő-nyilvántartás. Ezt próbálják kivédeni vele. A felesleges munkát.
Egy munkaviszony kezdetén a munkáltatónak a következő kötelezettségei vannak:
- Munkaköri alkalmassági vizsgálatra kell küldeni a dolgozóját, aminek a költsége a munkáltatót terheli.
- Munkakezdés előtt, vagy azt követő legrövidebb időn belül írott munkaszerződést kell biztosítani a dolgozónak.
- Írásba kell adni a szabadságolásra, bérfizetésre stb. vonatkozó adatokat
- Munkaköri leírást kell adni a dolgozónak.
- Munkavédelmi oktatásban kell részesíteni a dolgozót.
- Munkakezdés előtt be kell a dolgozót jelenteni az adóhatóságnál, mint biztosítottat.
A munkaviszony fennállása alatt folyamatosan bért kell fizetnie, és a bérszámfejtésről írásban tájékoztatnia kell a dolgozót, hogy tudja ellenőrizni, rendesen számfejtettek neki, vagy sem.
Ha a fontosabb elemek hiányoznak, akkor az már aggályos.
Ha van ügyfélkapud, akkor meg tudod nézni, hogy ki, milyen időszakra jelentett be, mint biztosítottat a NAV-hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!