Ha kapom a családi pótlékot, akkor nem kell igényelnem az adóvisszatérítést, hanem automatikusan megkapom?
Figyelt kérdés
2021. dec. 17. 08:46
1/9 anonim válasza:
Igen. Hacsak nem akarsz valami adatot módosítani.
2/9 anonim válasza:
nem adó, hanem adóelőleg visszatérítés. És igen, ez a terv. Kérdés, meg tudja-e ugrani a MÁK meg a NAV a feladatot hibátlanul (borítékolom, hogy nem)
3/9 anonim válasza:
Ezzel egyetértek kettes. Ezer százalékra tudom, hogy az én visszatérítésemet nem fogják tudni jól kezelni, esélyük sincs.
4/9 anonim válasza:
Ha van ügyfélkapud, mindenképpen lépj be, és a ebev szolgáltatás alatt van az automata nyomtatvány. Ugyanúgy, mint a bevallás szokott lenni. Érdemes átnézni az adatokat, sok esetben hiányos: bankszámlaszám, gyerek vagy házastárs adatai is hiányozhatnak. Kitöltöd, beküldöd.
5/9 anonim válasza:
Kérdező! Igen, terv szerint azok, akik a családi pótlékot kapják, automatikusan megkapják oda, ahova a családi pótlékot is folyósítják, mindenféle nyilatkozat nélkül.
Én is merek fogadni arra, hogy hibátlanul nem tudják majd meglépni. Olyan még nem volt, ami a közigazgatásban simán ment volna.
Lesz itt annyi adózói panaszlevél, hogy még a média is fog vele foglalkozni. :)
... vagy nem, mert reklámozni azt fogják, hogy minden működik, akár az ország, akár az oltás, akár a gazdaság... :D :D :D
6/9 anonim válasza:
Akkor is kaphatok adóvisszatérítést ha férjemmel közössen neveljük a gyereket,de én most nem keresek,de pár hónapig nekem jött a családi pótlék?Ilyen változásnál ha kapok vissza akkor az is a férjem számlájára utalják?Most kapja egyedül a családipótlékot,mert nekem nincs keresetem.
7/9 anonim válasza:
És fizetsz szja-t? Ha nem, akkor mit kapnál vissza?
8/9 anonim válasza:
Pár hónapig 2021-ben igen.És addig a cdaládit is én kaptam.Eggyütt neveljük s gyerekeket férj és feleség közös háztartásban
9/9 anonim válasza:
Akkor igen. De add be a visszadót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!