Adóvisszatérítés: miért csak a gyereket nevelő családoknak jár?
Inkább a méhed járjon, ne a szád :D
Viccet félre téve a kormány úgy gondolkozik, ha nincs gyereked akkor b@zd meg magad. Ha akarsz gyereket mindent IS megteszel azért, hogy kegyen.
Ha elvesztetted a munkádat és gyerekes vagy ugyanúgy nem kapsz semmit, mert az SZJA-t adják vissza.
Alapvetően a munkahely elvesztésére az álláskeresési járadék a megoldás, annak nincs sok köze ajövőévi adóvisszatérítéshez.
De a mostani 3 hónapig minimálbér szintű álláskeresési támogatás nem túl gáláns valóban.
Hát igen, nem túl gáláns. A gyerek kérdés pedig nem rajtam múlt. Sajnos meddő vagyok egy betegség miatt, nem lehet gyerekem. Úgy gondolnám fairnek, hogy nem csak a gyerekes családok kapnak.
Kicsit frusztrált lettem a témától :D De igaz, mit vártam a jelen kormánytól... csak a választás a lényeg :/
"Ezzel ellentetben akinek nincs gyereke azt majd masok gyerekei kell eltartsak mivel koztudott hogy a nyugdijat nem magadnak hanem masoknak fizeted..."
Addig éveken keresztül ő tartja el a más 3 gyerekét!
A fizetése 60%-át kapja, szaporáék meg adómentesek!
#2 "Az allamnak erdeke segiteni a gyerekes csaladokat mert hosszu tavon vissza jon a penz."
Ez sajnos egy tévhit. Amit írsz alapvetően igaz is lehetne, egy idealizált világban. Csakhogy a tényadatok azt mutatják, hogy érdemben nem nőtt a születésszám a különböző családtámogatások bevezetése óta. Az államnak pedig nem okoz plusz bevételt hosszú távon, hogy azokat a gyerekeket támogassa, akik még a családtámogatások bevezetése előtt születtek, vagy azokat akik "egyébként is megszületnének". Pont ez lenne a lényege amit írsz, hogy több született gyerek -> több adóbevétel 20+ év múlva, csak sajnos ez egyszerűen nem működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!