Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egyéni vállakozó ként ilyen...

Egyéni vállakozó ként ilyen esetben kinek kell kiszámláznom?

Figyelt kérdés

Áfás Kata - egyéni vállalkozó vagyok, azért áfás hogy a gépek horribilis áraiból bár az adót vissza tudjam nyerni (27%) .

Mivel katás vagyok, így havi 1 millió a bevétel maximuma, és a bevételt a tőzsdéről kapom a számlára mint jóváírást és nem fizetést, a bevétel forrást pedig igazolni kell, szóval valakinek ki kellene számlázni az adott bevételt .

Ilyenkor hova számlázhatok, valaki volt már hasonló esetben?

A könyvelőm tanácstalan…

( cryptovaluta bányászattal foglalkozom, eddig nem utaltam ki soha, de mostmár ideje elkezdeni, havi 900k körül utalnék ki de nem tudom hova vagy kinek kellene számlát kiállítanom ezzel kapcsolatban )

Ps. Azért nem feketén csinálom, mert akkor buknám az ÁFA-t és ez több tíz milliónál húzós összeg .

2021. dec. 16. 00:40
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
55%
Senki sem írta, hogy havi 1 millió felett 40% az adó. Ponthogy én is azt bizonygattam, hogy nincs havi 1 milliós határ, csak nem igazán akarta elhinni.
2021. dec. 16. 10:53
 22/32 anonim ***** válasza:
81%

Pedig pont az ilyen spekuációkra kellene nagyobb adót kivetni. A tőzsdére és a kriptora is. Sokkal inkább, mint az alkalmazotti munkára.

Ez ugyanis részben szerencsejáték. Nem állítom, hogy nem kell hozzá gógyi, de kripto esetén bányászatnál a semmiből állítasz elő pénzt (mint a bankok) és nonszensz, hogy cirka 5% adóval megússzák, miközben egy értéket teremtő alkalmazott összesen 50% fölötti adót és járulékot fizet.

"ők sem tettem az én zsebemben egy petákot sem"

Persze, nem. Csak az utakat, iskolákat, orvosi ellátást, rendőrséget, tűzoltókat és megannyi dolgot. Igazad van, miért is támogatnád őket, miközben degeszre keresed magad a kriptoval...

2021. dec. 16. 11:00
 23/32 anonim ***** válasza:
55%
Kriptó bányászattal igazából nem pénzt állít elő, de ez már inkább csak szemantikai kérdés. De a többi részével egyet értek a válaszodnak.
2021. dec. 16. 11:02
 24/32 xswerdy ***** válasza:
94%
tehát a kérdésre a válasz az, hogy nem kell számláznod. A bankszámla kivonat, ami a kiutalást tartalmazza, mint számviteli bizonylat megfelelő. Viszont ha a gépeket nem ÁFA köteles tevékenységhez használod, akkor nem vonhatod le az ÁFÁ-ját.
2021. dec. 16. 11:09
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm, hogy más is megerősített abban, amit írtam, mind a számlázással, mind az áfával kapcsolatban :)
2021. dec. 16. 11:13
 26/32 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam, évi 12 millió a határérték, de egy évben 1 azonos cégnek maximum 3 millióig lehet ki számlázni . :)
2021. dec. 16. 12:19
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Bármennyit számlázhatsz, nincs tiltás, hogy többet számlázz.
2021. dec. 16. 12:22
 28/32 A kérdező kommentje:
Nincs tiltás ez igaz, viszont akkor x% adót fizetsz rá. Ami akkor megint csak nem éri meg ! (:
2021. dec. 16. 12:24
 29/32 anonim ***** válasza:
Ne vegyél rá mérget, hogy nem éri meg.
2021. dec. 16. 12:29
 30/32 anonim ***** válasza:

@28

Tévedsz, nem te fizetsz plusz adót 3M felett, hanem a kifizető, azaz, akinek számlázol.

2021. dec. 16. 18:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!