Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egyéni vállakozó ként ilyen...

Egyéni vállakozó ként ilyen esetben kinek kell kiszámláznom?

Figyelt kérdés

Áfás Kata - egyéni vállalkozó vagyok, azért áfás hogy a gépek horribilis áraiból bár az adót vissza tudjam nyerni (27%) .

Mivel katás vagyok, így havi 1 millió a bevétel maximuma, és a bevételt a tőzsdéről kapom a számlára mint jóváírást és nem fizetést, a bevétel forrást pedig igazolni kell, szóval valakinek ki kellene számlázni az adott bevételt .

Ilyenkor hova számlázhatok, valaki volt már hasonló esetben?

A könyvelőm tanácstalan…

( cryptovaluta bányászattal foglalkozom, eddig nem utaltam ki soha, de mostmár ideje elkezdeni, havi 900k körül utalnék ki de nem tudom hova vagy kinek kellene számlát kiállítanom ezzel kapcsolatban )

Ps. Azért nem feketén csinálom, mert akkor buknám az ÁFA-t és ez több tíz milliónál húzós összeg .

2021. dec. 16. 00:40
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
67%
Erre nem szabadott volna vállalkozást nyitni, magánemberként kellene csinálnod
2021. dec. 16. 00:42
 2/32 A kérdező kommentje:
Nem feleltél az adott kérdésre, akkor miért reagálsz ? :)
2021. dec. 16. 01:17
 3/32 anonim ***** válasza:
11%

De feleltem, csak nem érted, amit írtam.

Nem csinálhatsz ilyen tevékenységet katás egyéni vállalkozóként

2021. dec. 16. 01:20
 4/32 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
83%
Nem a számla a lényeg, hanem hogy a vállalkozással kapcsolatos bevételnek kell lennie.
2021. dec. 16. 01:28
 5/32 A kérdező kommentje:

Ha nem csinalhatnék ilyet katás ként, akkor kétlem azt, hogy a könyvelő illetve a nav hagyta volna ezt. - Magyarországon nincs jogszabály a Kripto bányászatra (kereskedelemre se ) vállalkozóként.

4# Igen, de ezt igazolni is kell, katas kent pedig csak számlával lehetséges

2021. dec. 16. 02:08
 6/32 anonim ***** válasza:
56%
Nincs kinek számlázni azért nem tudja. Nincs megrendelőd se.
2021. dec. 16. 06:10
 7/32 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, az elég szomorú, hogy ha a könyvelőd erre nem tudja a választ :(

Nekem van navos és ksh-s állásfoglalásom is arról, hogy lehet így csinálni, ahogy te is. Számlázni nem kell, nem is tudnál kinek. Katás bevételnek nem feltétele a számla. Szép is lenne, ha csak számlával lehetne bevételt szerezni.

A gépek áfatartalmának visszaigénylésével viszont óvatosan. Csak az az áfa levonható, amit áfás bevételszerző tevékenységhez használsz. Neked nem feltétlenül van ilyened.

Jha, és olyan szabály sincs, hogy havi 1 milliót kereshetsz csak, semmi sem tiltja, hogy többet.

2021. dec. 16. 07:21
 8/32 anonim ***** válasza:
57%

#7: "Jha, és olyan szabály sincs, hogy havi 1 milliót kereshetsz csak, semmi sem tiltja, hogy többet."

Nyilván, csak akkor rájön a 40% plusz adó. Nyilván az illető ezt akarja elkerülni...

Akárhogy nézzük, nem teljesen fehér ez.

2021. dec. 16. 09:38
 9/32 anonim ***** válasza:
72%

Így van, vagyis akkor valid, amit írtam, hogy semmi sem tiltja. Hidd el, sok esetben igencsak megéri kifizetni azt a +40%-ot.

Mi nem teljesen fehér ebben? Kérlek ezt fejtsd ki, mert tényleg kíváncsi vagyok.

2021. dec. 16. 09:40
 10/32 anonim ***** válasza:
100%
#9: Arra gondolok, hogy kriptózik a srác, oké. Abból nem érdemes akármikor kivenni a pénzt. Ha viszont egy évben 12 milliónál többet vesz ki, akkor a 12 milla fölött rájön a 40% plusz adó. Ha viszont egy évben a kriptóból kivesz 20 milliót és abból csak 12-t utal ki a vállalkozáson keresztül, a többit függőben hagyja valamilyen számlán, akkor az már szürke zóna, mert az egészet le kellene adóznia.
2021. dec. 16. 09:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!