Egyéni vállakozó ként ilyen esetben kinek kell kiszámláznom?
Áfás Kata - egyéni vállalkozó vagyok, azért áfás hogy a gépek horribilis áraiból bár az adót vissza tudjam nyerni (27%) .
Mivel katás vagyok, így havi 1 millió a bevétel maximuma, és a bevételt a tőzsdéről kapom a számlára mint jóváírást és nem fizetést, a bevétel forrást pedig igazolni kell, szóval valakinek ki kellene számlázni az adott bevételt .
Ilyenkor hova számlázhatok, valaki volt már hasonló esetben?
A könyvelőm tanácstalan…
( cryptovaluta bányászattal foglalkozom, eddig nem utaltam ki soha, de mostmár ideje elkezdeni, havi 900k körül utalnék ki de nem tudom hova vagy kinek kellene számlát kiállítanom ezzel kapcsolatban )
Ps. Azért nem feketén csinálom, mert akkor buknám az ÁFA-t és ez több tíz milliónál húzós összeg .
De feleltem, csak nem érted, amit írtam.
Nem csinálhatsz ilyen tevékenységet katás egyéni vállalkozóként
Ha nem csinalhatnék ilyet katás ként, akkor kétlem azt, hogy a könyvelő illetve a nav hagyta volna ezt. - Magyarországon nincs jogszabály a Kripto bányászatra (kereskedelemre se ) vállalkozóként.
4# Igen, de ezt igazolni is kell, katas kent pedig csak számlával lehetséges
Kérdező, az elég szomorú, hogy ha a könyvelőd erre nem tudja a választ :(
Nekem van navos és ksh-s állásfoglalásom is arról, hogy lehet így csinálni, ahogy te is. Számlázni nem kell, nem is tudnál kinek. Katás bevételnek nem feltétele a számla. Szép is lenne, ha csak számlával lehetne bevételt szerezni.
A gépek áfatartalmának visszaigénylésével viszont óvatosan. Csak az az áfa levonható, amit áfás bevételszerző tevékenységhez használsz. Neked nem feltétlenül van ilyened.
Jha, és olyan szabály sincs, hogy havi 1 milliót kereshetsz csak, semmi sem tiltja, hogy többet.
#7: "Jha, és olyan szabály sincs, hogy havi 1 milliót kereshetsz csak, semmi sem tiltja, hogy többet."
Nyilván, csak akkor rájön a 40% plusz adó. Nyilván az illető ezt akarja elkerülni...
Akárhogy nézzük, nem teljesen fehér ez.
Így van, vagyis akkor valid, amit írtam, hogy semmi sem tiltja. Hidd el, sok esetben igencsak megéri kifizetni azt a +40%-ot.
Mi nem teljesen fehér ebben? Kérlek ezt fejtsd ki, mert tényleg kíváncsi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!