Min. heti 36 órát, de nem főállásban dolgozni, ezt mégis hogy gondolják?
Figyelt kérdés
Több helyről is azt hallom tanácsként, hogy legyünk KATA-sok, de csak mellékállásban, mert akkor csak fele, azaz 25 000 Ft a tételes adó, de ne menjünk el főállásban dolgozni valahova, elég a min. heti 36 órás foglalkoztatotság... nem mertem megkérdezni ezektől az emberektől (mert felettem állnak), hogy ezt mégis hogy értik?
Tudtommal egy főállás, az 5*8= heti 40 óra. Mégis milyen olyan munkahely van, ami legalább 36 órás, de nem 40 órás és amúgy is mit számít már az a heti max. 4 óra különbség.
Komolyan nem értem, én számoltam valamit el? Mi az, hogy nem főállás, de min. 36 óra? 6 órás munkaidővel már ki se jön a matek pl., pedig olyan részmunkaidőről már legalább hallottam, de az se jellemző. Miről nem tudok?
2021. dec. 15. 22:14
11/14 anonim válasza:
Egyébként csomó olyan jövedelem is lehet (pl. bérbe adott ingatlan) amit katásként éri meg csinálni az adott esetben, de gyakorlatilag 0 rendszeres munkát igényel.
12/14 anonim válasza:
Kár, hogy pont az ingatlan bérbeadás tiltott a katában.
13/14 anonim válasza:
#12: Hosszú távon. Rövid távú ingatlanbérbeadásnak (pl. AirBnB, akár közvetítőn keresztül akik intéznek mindent, kezelik az ingatlant, és neked nem kell dolgoznod vele) semmi akadálya nincs.
14/14 anonim válasza:
Igen, csak az nem ingatlan bérbeadás, hanem szálláshely szolgáltatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!