Vettem egy autót 600 ezerért és eladtam 610 ért kell utána adóznom?
Figyelt kérdés
2021. dec. 7. 23:25
1/7 anonim válasza:
Ha azért vetted, hogy haszonnal eladd, akkor igen. Ha vetted az autót, és továbbadsz rajta azért, mert pl kinőttétek, nem jön be, másikat akarsz, stb, akkor nem kell.
2/7 A kérdező kommentje:
Igen, sajna nem éreztem magam benne jól így kategória váltás volt ezért adtam el.
2021. dec. 7. 23:29
4/7 anonim válasza:
Évi tán 600k "bevétel" értékben adómentes a használt cuccaid eladása.
5/7 anonim válasza:
Semmiképpen sem kell!
Vetted 600-ért, eladtad 610-ért, de költségként azért el lehet számolni a szerzésre, eladásra szánt összeget. Tehát a megfizetett illetéket, esetleges hirdetési, ügyvédi költséget. Ha más nem is volt, átírási költség biztosan felmerült, ami meghaladta a 10 ezer forintot, ergo ténylegesen nem is volt jövedelmed az ügyletből.
Más kérdés, hogy bevallásban kell-e esetleg szerepeltetni vagy nem. Így látatlanban azt mondanám (főleg, ha más ingóságértékesítés nem volt az évben), hogy nem, de erről inkább egy könyvelőt kell megkérdezni.
7/7 ghost972 válasza:
Kell.....a plusz összeget egy bocsánatkérő levél kíséretében fizesd be a NAV.nak :-) :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!