Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha befizetek a NAVnak egy...

Ha befizetek a NAVnak egy csekket kb. mennyi idő, mire beérkezik a pénz?

Figyelt kérdés
Ha határidő van és befizetem x napon, beérkezik határidőre vajon? Vagy az számít, hogy milyen napon fizettem be?
2021. nov. 29. 13:29
 1/5 anonim ***** válasza:
3-5 nap.
2021. nov. 29. 13:42
 2/5 A kérdező kommentje:

és ha pl 12.én fizetem be de 16 a határidő, akkor beérkezik a pénz, vagy rizikós, vagy lehet valahogy szólni a navnak, hogy elküldtem?

vagy ha valami nem lenne okés nekik, akkor bemehetek jelezni, hogy befizettem időben?

vagy értesülnek arról, hogy befizettem?

fura ez így kicsit.

2021. nov. 29. 13:48
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A csekkeket maximum 2 nappal a feladás után írják jóvá a kedvezményezett számláján.

Ellentétben a közüzemi szolgáltatókkal, a NAV nem a beérkezés, hanem a feladás napjára könyveli az összeg teljesítését.

(direkt figyeltem a csekkek feladási dátumát és az adófolyószámlát)

Azaz, ha neked 16 a határidő és 16-án adod fel, akkor határidőben teljesítetted a befizetést.

De ha késel pár napot, azzal sincs semmi gond, még a késedelmi kamat is olyan kevés rajta, hogy eltörlik.

2021. nov. 29. 14:39
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ!
2021. nov. 29. 14:55
 5/5 anonim ***** válasza:
54%

Azon a napon számít megfizetettnek, amikor a postán feladtad a pénzt. Az átfutási idő kb. 3-5 nap mire a könyvelés átfut.

Ha 12-én fizetted be, akkor 12-e lesz befizetésként könyvelve, és így tovább...

2021. nov. 30. 04:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!