Külföldről származó kamatjövedelem után hogyan kell adózni, hogyan tudom igazolni, hogy honnan jött a pénz? Ha lehet olyan emberek válaszát várom, akik valamennyire jártasak a témában)
Külföldi, gyakran offshore cégek által működtett befektetésekben gondolkodom, amelyek a pénzmozgásról nem küldenek elszámolást. A cég internetes felületén tudom követni a befektetéseimet, de letölthető, vagy postán küldött hivatalos elszámolást/számlát nem kapok.
Az ilyen jövedelmet hogyan tudom igazolni? Egy printscreen az oldalon a kimutatásokról nem hinném, hogy elég hivatalos bizonyíték.
Másik kérdés: ha van külföldi számlám, és oda megy ezeknek a bevételeknek egy része (vagy egésze), arra milyen adózási szabályok vonatkoznak?
Tervezem, hogy konzultálok erről egy könyvelővel, de előtte szeretnék azért egy kis infót összeszedni, ezért írtam.
"offshore cégek által működtetett befektetések"
Na én ilyenbe nem raknám a pénzem az tuti. Lelépnek vele és lehetetlen megtalálni utána őket.
Egyébként milyen jellegű befektetést ígérnek? Tőzsdei kereskedés?
Deviza, azaz forex, arbitrage exchanege (nem tudom ennek mi a magyar neve), tőzsde, stb. Nem egy cégről van szó, így elég tág a dolog. Van olyan cég (ez nem offshore), ami nem ilyen hagyományosnak nevezhető ügyletekből szerzi a hasznát, hanem a saját üzletének építésére fogad pénzeket a befektetőktől.
Nem vagyok naív, tudom, hogy elég magas a kockázata az ilyen befektetéseknek, de a kockázattal kb arányban van a nyereség is, és annyi pénzt tervezek befektetni, aminek az elvesztése nem tesz tönkre.
Viszont nem szeretnék ujjat húzni az apeh-el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!